Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

21-daagse groepsrondreis Namibië, Botswana & Zimbabwe

Namibië, Botswana & Zimbabwe zijn landen van uitersten. Van de rode zandduinen in de gortdroge Namibwoestijn tot de mozaïek van graslanden, kanalen, bossen en lagunes in de waterrijke Okavango Delta. Deze reis is een ware natuurbelevenis!
  • kampeer tussen het wild in de Okavango Delta
  • bewonder het duizelingwekkende uitzicht over de Victoria Falls
  • verken de surrealistische Sossusvlei en Deadvlei

Jouw reis

Ga mee naar woestijnen, wildparken en watervallen in Namibië, Botswana en Zimbabwe. 

In de Namibwoestijn, de oudste woestijn ter wereld, zijn de duinen donkerrood van kleur. Loop door het droge duinlandschap, over de witte kleipan van Deadvlei en speur naar struisvogels en jakhalzen. Verder noordelijk zien in het droge Etosha National Park hoe zebra's, springbokken en giraffen zich verdringen bij de spaarzame drinkplaatsen. In de waterrijke Okavango Delta gaan we in een mozaïek van graslanden, kanalen, bossen en lagunes op zoek naar de Big Five om vervolgens in de gortdroge, uitgestrekte omgeving van Nata te speuren naar olifanten.

Nadat we tientallen olifanten hebben gespot die in de Chobe rivier hun dorst lessen, zien we bij de Victoria Falls ruim negen miljoen liter water per seconde naar beneden kletteren. De grote contrasten en variatie in landschappen maken deze reis een ware natuurbelevenis!

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer
Namibië was van 1884 tot 1919 een Duitse kolonie. Veel plaatsnamen herinneren nog aan die periode, zoals Windhoek en Lüderitz, en in dorpjes als Swakopmund kun je in lokale konditoreien nog een ‘Kaffee mit Kuchen’ verkrijgen. De beste vliegverbinding naar Namibië is dan ook met Lufthansa via Frankfurt.

Tijdens de rondreis maken we gebruik van een comfortabele, airconditioned bus. We leggen grote afstanden af over grotendeels onverharde wegen, waardoor reizen als vermoeiend kan worden ervaren.

Verblijf in comfortabele en centraal gelegen hotels

Wij verblijven in comfortabele lodges en hotels die volledig passen in het prachtige landschap van zuidelijk Afrika en dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden liggen. Ook kamperen we twee nachten diep in de ongerepte Okavango Delta. In slaap vallen terwijl in de verte de nijlpaarden knorren is een onvergetelijke ervaring!

Nederlandssprekende reisleiding
Deze groepsrondreis wordt begeleid door een ervaren, lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisleider. Zo ben je er zeker van dat jouw reisleider de bestemming kent als geen ander en dat je het land van binnenuit leert kennen!

Heel veel inclusief

Alle entreegelden en veel activiteiten zijn al inbegrepen, zodat je ter plaatse niet voor verrassingen komt te staan. Ook is dagelijks het ontbijtbuffet inbegrepen en zijn twee diners alvast inclusief.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 24 deelnemers (er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)
Minimumleeftijd: 12 jaar