Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

18-daagse groepsrondreis Peru & de Inca's

Peru is het land van Incacultuur, koloniale pracht en Andespieken. Van het wereldwonder Machu Picchu en een overnachting in de Heilige Inca Vallei tot het Titicacameer en de Incahoofdstad Cusco, je gaat het allemaal zien en beleven. Inclusief rechtstreekse vluchten met KLM.
  • Ballestas Eilanden, een tocht met een snelle boot op het Titicacameer en een tour door en verblijf in de Heilige Inca Vallei
  • Machu Picchu inclusief gids en entreegelden ter waarde van € 65,-
  • grijp je kans om de Inca Trail (1- of 4-daagse hike) te lopen of te verlengen in de Amazone

Jouw reis

Ga mee op rondreis door prachtig Peru, een land van uitersten. Er bestaat vrijwel geen land op aarde met zoveel variatie in natuur en cultuur als Peru.  

Na een kennismaking met de hoofdstad Lima voert de route naar de Ballestas Eilanden (een boottocht naar 'klein Galapagos' is inclusief) en het spectaculaire duinlandschap van Ica. 

Tussen het Andesgebergte en de Stille Oceaan ligt in het zuiden de Sechura woestijn, de grootste in zijn soort van Zuid-Amerika. Voordat we in Nazca aankomen, zie je in deze gortdroge zandvlakte al de eerste wonderbaarlijke lijnen en figuren.

Een passage over de 'Ruta Panamericana' brengt ons naar de Andesstad Arequipa, niet ver van de Peruaanse vulkaanvallei. De 'Witte Stad' (de meeste gebouwen zijn van zilverwit lavagasteente gebouwd) is een koloniale parel en staat bekend om zijn aangename lenteklimaat en culinaire hoogstandjes.

In de uitgestrekte Colca Canyon, die op sommige plekken wel drie kilometer diep is, gaan we op zoek naar condors. Deze bedreigde vogelsoort heeft vleugels met een spanwijdte van wel drie meter. Onderweg zien we karakteristieke Andesdorpjes met haar kleurrijke indígena-bevolking en vele alpaca’s, lama’s en guanaco’s.

Puno is de uitvalsbasis voor een verkenningstocht over het saffierblauwe water van het op 3800 meter hoogte gelegen Titicacameer. Op het hoogstgelegen bevaarbare meer van de wereld leren we meer over de leefwijze van de Uros-indígenas op de drijvende rieteilanden. 

Dan maken we ons op voor het zinderende drieluik Cusco, de Heilige Inca Vallei en Machu Picchu. De oude Incahoofdstad Cusco vormde eeuwenlang het centrum van een Andesbeschaving, de navel van de wereld. De Urubamba-vallei, beter bekend als de Heilige Vallei, ligt direct ten noorden van Cusco. Tijdens een dagtocht met wandeling en overnachting maken we kennis met de intrigerende wereld van archeologische vindplaatsen, weefdorpjes, koloniale bouwwerken en landbouwterrassen. 

Per trein reizen we naar Aguascalientes voor een bezoek aan de Incacitadel Machu Picchu, zonder meer de apotheose van deze rondreis. Uniek en intrigerend vanwege zijn spectaculaire natuurlijke omgeving en de zonnecultustempels en -rituelen. Mystiek vanwege het feit dat het op een bepaald moment verlaten is door Inca’s, maar tot op de dag van vandaag weet niemand waarom.

Nagenieten, dat doen we uitgebreid in Cusco, waar we bovendien volop gelegenheid hebben om zelf eropuit te trekken en bijvoorbeeld een uitstap te maken naar Rainbow Mountain. 

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer
We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie dus al aan boord. Op de heen- en terugreis vlieg je rechtstreeks met KLM, zo begint jouw vakantie al aan boord. Op de bestemming zorgen wij voor comfortabel vervoer. Eén lange afstand wordt tijdens deze reis per vliegtuig afgelegd met de beste lokale luchtvaartmaatschappij en de overige routes per comfortabele touringcar. 

Comfortabele en centraal gelegen hotels
Tijdens de rondreis verblijven we in comfortabele, goed gelegen hotels op basis van logies en ontbijt. Zo overnachten we in een heerlijke haciënda midden in de Heilige Inca Vallei en verblijven we de nacht vóór ons bezoek aan Machu Picchu al in het dorpje Aguas Calientes zodat we de Incasite zo vroeg mogelijk kunnen bezoeken. De meeste hotels beschikken over wifi en bieden deze service veelal gratis aan.

Nederlandssprekende reisleiding
Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Peru en maken er een onvergetelijke reis van. Zo vertelt reiziger Ans: "Mede door reisleider Harro is dit een onvergetelijke reis geworden. De reisleiding maakt of breekt de vakantie en Harro is voor mij dé reisleider! Hij is een hele lieve, zorgzame man die overal een oplossing voor heeft en ons prachtige verhalen kon vertellen."

Heel veel inclusief
Tijdens deze reis is de treinreis naar Machu Picchu, alsmede het bezoek met gids aan deze verborgen Incastad, inbegrepen. Ook maken we een boottocht over het Titicacameer, inclusief traditionele lunch.

In verband met de intensiteit van deze reis is een goede mobiliteit en conditie vereist. Voor reizigers afhankelijk van rollators, rolstoelen, krukken en wandelstokken is deze reis niet geschikt. 

Verlengen / upgraden
Je kunt tijdens je reis ervoor kiezen om de vierdaagse Inca Trail naar Machu Picchu te lopen, inclusief overnachtingen in tentjes hoog in de bergen, of een eendaagse hike over de Inca Trail bij te boeken (zie de tab Excursies voor meer informatie).
Na afloop van de rondreis bieden we je bovendien de mogelijkheid je verblijf in Peru te verlengen met een vierdaags verblijf in de Amazone (inclusief vlucht vanuit Cusco), waarbij je overnacht in een lodge midden in de natuur. 

Groepsgrootte
Minimaal 12 / maximaal 26 deelnemers
Minimumleeftijd: 12 jaar
Indien een vertrekdatum gegarandeerd is en er minder dan 7 deelnemers zijn, zullen bepaalde trajecten per comfortabel openbaar vervoer uitgevoerd worden, waaronder het traject Nazca-Arequipa per comfortabele nachtbus.