Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Zomer Vakantiedeals

16-daagse rondreis Noorwegen - Land van de fjorden

Op rondreis door Noorwegen met de elektrische auto langs bergen, fjorden en steden als Oslo en Bergen. De afstanden zijn niet te lang. Goed voor je auto en voor jezelf: je hebt de tijd om het mooie landschap in je op te nemen. En op de heen- en terugreis een tussenstop in Noord-Duitsland.
  • reis met de elektrische auto mee naar veelzijdig Noorwegen
  • ontdek het land van fjorden, bergen en...gezellige steden
  • inclusief overtocht Kiel - Oslo met Color Line en Bergen - Hirtshals met Fjord Line

Jouw reis

Noorwegen is het walhalla voor elektrische rijders. Het land is prima ingericht voor elektrische auto's en biedt elektrische rijders bovendien leuke voordelen (korting op tol, ferry's, gratis parkeren op openbare plekken). 

Dit Scandinavische land is het land van de fjorden, maar ook het berglandschap en de steden mogen we niet vergeten.

Tijdens deze rondreis zul je het allemaal ontdekken. Zo maak je kennis met de Sognefjord, wat het diepste en langste fjord van Noorwegen is, en de Hardangerfjord, ook wel de 'fruittuin van Noorwegen' genoemd.

Breng je een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo en de oude hanzestad Bergen. En ga je naar Fagernes dat ook wel bekend staat als de poort naar het hooggebergte. 

En tot slot ga je ook nog naar Denemarken.

Je verblijft in..

De reis start met een overnachting in Duitsland zodat je de volgende dag de boot richting Noorwegen kan nemen. De komende dagen heb je de tijd om de Noorse hoofdstad verder te ontdekken. 

Vanuit hier rijd je verder naar Fagernes (of Beitostølen), daarna door naar de Sognefjord en de Hardangerfjord. Vanuit het fjordengebied reis je naar het prachtige Bergen. Na enkele dagen in deze stad vaar je met de Fjord Line van Bergen naar het Deense Hirtshals. 

In Denemarken verblijf je nog een paar dagen in Aarhus, één van de leukste steden van dit land. Omdat de rit vanuit Aarhus naar huis op te breken maak je nog een tussenstop in de omgeving van Neumünster. 

Je verblijft in bovengenoemde accommodaties op basis van logies en ontbijt. Aan boord van de overtochten verblijf je op basis van logies.

In de omgeving van Neumünster verblijf je in Best Western Hotel Prisma in Neumünster of Hotel Heidehof in Büdelsdorf.

Op de tab Praktische informatie en in de reisbescheiden vind je informatie over elektrisch rijden in Noorwegen. Zo begin je de reis optimaal voorbereid! Je elektrische auto kun je opladen bij de hotels (bijna alle hotels hebben laadpunten of ze zijn zeer dichtbij gelegen) en/of bij de (snel)laders onderweg.

Heb je geen elektrische auto? Geen probleem, deze rondreis is ook geschikt voor niet elektrische auto's.

Verlengen
Deze rondreis kan niet verlengd worden.

Bijzondere ervaringen
• wat een kennismaking! 's Ochtends vroeg de Oslofjord binnenvaren
• wandel over het dak van de gletsjervormige Noorse Opera in Oslo
• beleef Bergen op hoog niveau, vanaf de Fløyenberg
• elektrisch rijden op z'n best in Noorwegen

Hoogtepunten

Flåm-trein
Stap aan boord van de Flåm-trein voor een onvergetelijke reis

Bergen
Terug naar de Hanzetijd in de wijk Bryggen

Hardangerfjord
Genieten in de ‘fruittuin’ van Noorwegen