Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Deze beelden zijn alleen voor online gebruik en voor de businessline Reizen
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Trouwe-Ledenvoordeel     

16-daagse groepsrondreis Natuurlijk Costa Rica (t/m vertrek maart 2023)

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Het gemakkelijk bereisbare Costa Rica biedt een rijk kleurenpalet aan flora en fauna. Zowel binnen als buiten de natuurparken spot je zonder veel moeite gifkikkertjes, toekans, luiaards en leguanen. We sluiten deze rondreis vol natuurschoon af met een ontspannen strandverblijf.
  • prachtige excursies én volpension in Tortuguero
  • krokodillenboottocht op de Tarcoles rivier
  • inclusief spa en diner onder de sterrenhemel van Rincón

Jouw reis

Kenmerken van de reis
Natuur: 5/5 Strand: 3/5 Cultuur: 1/5 Reisintensiteit: 3/5

Rondreis
Speciaal voor natuurliefhebbers: een schitterende rondreis langs vulkanen, stranden en nevelwouden!

Vanuit de hoofdstad San José voert de route via de tropische laaglanden nabij Sarapiqui naar het Nationaal Park Tortuguero, waar we ons onderdompelen in het natuurschoon van dit waterrijke reservaat.  

Aan de voet van de Arenal vulkaan hebben we een adembenemend uitzicht op de vulkaan, misschien wel de mooiste op aarde: kegelvormig en vaak omgeven door een ring van wolken rond de top.

In het vulkanisch gebied Rincón de la Vieja wacht je een modderbad en gaan we wandelen we over hangbruggen.

Dan voert de route naar de baai van Sámara/ Playa Carrillo met zijn langgerekte zandstranden. De zee is hier rustig en er kan heerlijk gezwommen worden. We eindigen onze rondreis in Manuel Antonio, met beste van twee werelden: het prachtige nationale park en zonovergoten stranden.

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer
We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie al aan boord. Op de bestemming reizen we in comfortabele middelgrote bussen met airconditioning.

Comfortabel en centraal gelegen hotels en lodges

We verblijven tijdens de reis in goede, vaak typisch Costa Ricaanse lodges op basis van logies en ontbijt. De accommodaties zijn comfortabel, beschikken over goede faciliteiten met veelal een zwembad en wifi. Ze liggen op prachtige locaties, in de natuurparken vaak omgeven door indrukwekkende flora en fauna. Tijdens ons strandverblijf in Sámara/Playa Carrillo verblijven we op een heerlijke plek vlak bij het strand van de Grote Oceaan.

Nederlandssprekende reisleiding
Onze Nederlandssprekende reisleiders weten alles over Costa Rica en maken er een onvergetelijke reis van. Neem reisleider Esther: ‘Costa Rica heeft echt alles in zich wat je van een tropische bestemming mag verwachten. Veel natuur, lekker eten, goede accommodaties en leuke activiteiten zoals raften en paardrijden. Kortom: Pura Vida!’

Heel veel inclusief
Wij streven ernaar je steeds meer waar voor je geld te bieden, vandaar dat er in deze reis naar Costa Rica diverse activiteiten inbegrepen zijn. Wat dacht je van een wandeling langs borrelende modderpoelen in Rincón de la Vieja of een boottocht temidden van de krokodillen op de Tarcoles rivier? Of een barbecue-diner inclusief twee drankjes onder de sterrenhemel in het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Bovendien hebben we de entreegelden voor de diverse nationale parken die we bezoeken al voor je betaald!

Vertrek vanaf april 2023
Vanaf april 2023 bieden we de 18-daagse groepsrondreis Natuurlijk Costa Rica aan. Het reisschema en het programma wijken licht af van deze 16-daagse rondreis. Zo verblijf je tijdens de 18-daagse rondreis één nacht langer in San José, is Monteverde opgenomen in de route en overnachten we aan het zandstrand van Playa Papagayo (in plaats van de badplaats Sámara/Playa Carrillo).

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 20 deelnemers (er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)
Minimumleeftijd: 12 jaar