Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Cyclos Doubs Tourisme - Le réseau Points-Noeuds Lac St point
CRT Bourgogne Franche Comté
Alain Doire
CRT Bourgogne Franche Comté
Alain Doire
Trouwe-Ledenvoordeel     

15-daagse rondreis Bourgogne & Juragebergte

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
De Bourgogne en het Juragebergte zijn bij uitstek alles wat Frankrijk zo exceptioneel maakt. Dit is dubbel genieten in la douce France. In de Bourgogne verblijf je aan een meer en in de Jura aan een rivier, naast een waterpark. Afhankelijk van je lidmaatschap zijn diverse bezienswaardigheden inclusief. 
  • afwisselende rondreis voor zowel gezinnen als stellen vol cultuur, natuur en waterplezier
  • verblijf in mooie stacaravans/chalet op twee uitstekend beoordeelde campings
  • inclusief bedlinnen en en excursies afhankelijk van lidmaatschap

Jouw reis

Laat je verleiden door de plattelandscharme in de Bourgogne en leef je uit in de spectaculaire bergnatuur van de Jura. 

De eerste vakantie-etappe voert naar het zonnige zuiden van de Bourgogne, waar je neerstrijkt op een kleinschalige, rustig gelegen camping aan een zwem- en vismeer, omringd door wijngaarden en authentieke dorpjes 

Deze omgeving is een open invitatie om te wandelen, fietsen, je over te geven aan de culinaire geneugten en cultuuruitstapjes te maken. 

Verken de Abdij van Cluny, een benedictijner klooster gelegen bij de plaats Cluny (entree inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Zilver) en bezoek het Musée de Préhistoire de Solutré, met collecties van een van de rijkste prehistorische vindplaatsen van Europa (entree inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Brons). 

Het tweede deel van deze rondreis door de fine fleur van Frankrijk voert naar de voorlopers van de hogere Franse Alpen, waar je verblijft in het departement Doubs, op circa vijftig kilometer van de Zwitserse grens in de streek Montagnes du Jura. 

De gezonde berglucht van de Jura biedt volop sportieve uitdagingen. Sla je vleugels uit in het hart van de vallei en maak mooie wandelmeters, stap in een kano voor een tochtje over de rivier La Loue, verken de omgeving op de fiets, leef je uit op een klimparcours of ga ziplinen. 

De Jura is ook fameus om de vele grotten en spelonken (entree tot Gouffre de Poudrey is inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Goud). Deze regio was honderden jaren lang de hofleverancier van zout, in die tijd ook wel het witte goud genoemd. Meer weten? Bezoek dan de zoutfabriek Saline Royale in Arc-et Senans (entree is inbegrepen vanaf ANWB-kaartkleur Platina). De architectuur van de gebouwen is Unesco-werelderfgoed en vormt een harmonieus ensemble met de tuinen. 

Je verblijft in…
Je verblijft eerst zeven nachten op de rustig, tegen een helling gelegen Camping du Lac de Saint-Point, naast een stuwmeer dat geschikt is om te zwemmen, waterfietsen en vissen (met vergunning). Vervolgens verblijf je zeven nachten op de verzorgde en eveneens rustig gelegen ecocamping La Roche d'Ully aan de rivier La Loue. In het naastgelegen waterpark Nautiloue kunnen jong en oud zich uitleven in het binnen- en buitenzwembad met waterglijbanen.

Stacaravan of chalet met 2 slaapkamers
Op Camping du Lac de Saint-Point heb je keuze uit een stacaravan of /chalet met 2 slaapkamers.

Bij het boeken kies je linksonder via het uitklapmenu eerst je "Reisgezelschap" en vervolgens maak je een keuze bij "Aantal personen per verblijf". De "1 tot 4 personen" is de omschrijving voor de driekamerstacaravan/chalet met 2 slaapkamers. Op Camping du Lac de Saint-Point heb je tijdens het boeken ook nog de keuze uit een chalet of stacaravan met 2 slaapkamers. Onder het kopje Verblijf vind je de beschrijving van de stacaravans en chalet.

Verlengen
Deze rondreis kan niet verlengd worden.