Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Trouwe-Ledenvoordeel     

11-daagse groepsrondreis Hoogtepunten van Zuid-Italië

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Ontdek het zonnige zuiden van Italië tijdens deze groepsrondreis door Campania, Calabrië en Puglia. Van Napels, Pompeï en de Amalfikust aan de Tyrreense Zee tot de trulli-huisjes in Alberobello en het barokke Lecce in de hak van de laars aan de Adriatische kust. 
  • op ontdekkingstocht door de regio’s Campania, Calabria en Puglia
  • verblijf in eenvoudige Italiaanse 3- of 4-sterrenhotels op basis van halfpension
  • inclusief dagexcursie per boot naar de Eolische Eilanden

Jouw reis

De warmbloedige Zuid-Italiaanse regio’s Campania, Calabrië en Puglia staan garant voor een grillige kustlijn, goudgele stranden, levendige en historische steden, Grieks en Romeins erfgoed en een mediterraan klimaat. 

Nadat we het levendige Napels hebben verkend (vanaf ANWB-kaartkleur Platina ontvang je een flesje limoncello) leidt de route ons naar de panoramische Amalfikust (vanaf ANWB-kaartkleur Zilver is toegang tot de kathedraal van Amalfi inbegrepen) en Pompeï, dat eeuwenlang bedolven lag onder puin en as na de uitbarsting van de Vesuvius. We rijden verder zuidelijk door Calabria en verkennen de vulkanische Eolische Eilanden tijdens een bootuitstap. 

Dan maken we de oversteek naar de zonnige hak van de laars. Matera is bekend om de grotwoningen, ook wel ‘sassi’ genoemd, en in Alberobello zien we de ‘trulli’,  karakteristieke witte huizen met kegelvormige daken. 

Ook word je rondgeleid door historische binnenstad van Bari, Otranto - rijk aan oosterse invloeden - en Lecce, de ‘stad met de gouden gloed’. 

Geraak in mediterrane sferen tijdens deze complete reis door de voet van de laars onder begeleiding van deskundige Nederlandstalige reisleiding. We nemen je echt mee naar het hart van de bestemming. De reisintensiteit is hoog. Dat betekent dat we op sommige dagen vroeg op pad gaan en ook langere afstanden afleggen. Kortom, wees voorbereid op een pittig reisschema. Daar staat tegenover staat dat je veel indrukken op doet en in 11 dagen heel veel ziet van Zuid-Italië. 

Italië? That's amore

Je verblijft in…
De rondreis start in de omgeving van het plaatsje Pimonte in de omgeving van Massa Lubrense, waar je drie nachten verblijft in een comfortabele kamer in Hotel Villa Donna Carmela. We reizen verder naar Parghelia (Calabria), waar we eveneens drie nachten verblijven in Hotel Santa Lucia. 

De laatste vier nachten van de reis doen we het prachtige Puglia aan met verblijf in Hotel Lo Smeraldo in Cisterno. 

We verblijven in alle bovengenoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van halfpension. Het zijn doorgaans eenvoudige basis driesterrenhotels. Alle hotels beschikken over een zwembad en zijn zorgvuldig geselecteerd (let op: de zwembaden zijn seizoensgebonden geopend). De hotels kunnen wijzigen, de uiteindelijke reisbescheiden vertellen je waar je verblijft. De hotels zullen op korte afstand liggen van de genoemde voorbeeldhotels op de website. 

Inclusief vlucht, transfers en Nederlandssprekende reisleiding
Tijdens deze groepsreis zijn de vluchten Amsterdam - Napels en Bari - Amsterdam inbegrepen, evenals het vervoer per comfortabele bus met airconditioning. Op de luchthaven word je opgewacht door Nederlandstalige reisleiding. De reisleiders zijn de sleutelfiguren en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Houd er rekening mee dat zwembaden doorgaans open zijn van circa half juni tot half september (dit heeft onder andere te maken met het weer). 

Groepsgrootte
Minimaal 15, maximaal 30 deelnemers
Minimumleeftijd: 12 jaar

Verlengen
Dit arrangement kan niet verlengd worden.