Naar artikel
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Kinderkorting
Trouwe-Ledenvoordeel     

10-daagse wandelrondreis Elzas - door Wijngaarden en Pittoreske Dorpjes

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Hou je van wandelen én van wijnproeven? Maak dan deze veelzijdige wandelrondreis door de prachtige Elzas. Ontdek middeleeuwse dorpjes en steden als Kaysersberg, Ribeauvillé en Colmar, wandel langs uitgestrekte wijngaarden en kijk uit op de toppen van de Vogezen. 
  • wandelen door wijngaarden en pittoreske dorpjes, comfortabel verblijf in goed gelegen hotels
  • inclusief vier diners en vijf lunches en uitgeprinte wandelroutes
  • gratis parkeren en bagagetransport tussen de hotels

Jouw reis

De Elzas ligt in het uiterste noordoosten van Frankrijk, tussen de bergen van de Vogezen en de Rijn. Het is een wandelparadijs voor levensgenieters. Hier ligt de vruchtbare voedingsbodem voor druivenrassen zoals riesling, pinot blanc en pinot gris. 

Terwijl jij geniet van prachtige wandelingen door de groene vallei van natuurpark ‘Ballon des Vosges’, tussen de wijngaarden en langs pittoreske dorpjes, bossen en bergen, brengen wij alvast je bagage naar het volgende hotel. 

Van de negen dagen wandel je er vijf. De overige dagen kun je gebruiken om een wijnhuis te bezoeken en wijn te proeven of om prachtige dorpjes te verkennen, zoals het middeleeuwse Kaysersberg, de geboorteplaats van Nobelprijswinnaar Albert Schweizer. 

Ook Niedermorschwihr, Colmar en Riquewihr zijn zeer de moeite waard. Naast mooie steden en leuke dorpjes kenmerkt dit gebied zich ook door vele kastelen en burchten, waarvan Haut-Koenigsbourg de bekendste is. Deze verdedigingswerken getuigen van de eeuwenoude strijd om de Elzas tussen de Duitsers en de Fransen. Inmiddels heeft de Elzas een eigen, vredige identiteit verkregen met zowel Duitse als Franse invloeden. De belangrijkste regionale krant is bijvoorbeeld half-Duits en half-Frans.

Iedereen die een goede wandelconditie heeft kan de wandelingen in deze reis doen; je hebt af en toe toch nog best wel met hoogteverschillen te maken dus houd daar rekening mee.

Je verblijft in…
Tijdens deze reis overnacht je in comfortabele kleinschalige hotels, veelal geleid door een enthousiaste familie. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Ook zijn er vier diners en vier picknicklunches inbegrepen.  

Bij de reisbescheiden ontvang je de namen van de hotels die voor je geboekt zijn. Onder de tab Verblijf vind je een selectie van voorbeeldhotels waar je mogelijk verblijft.

In verband met beschikbaarheid en sluitingsdagen van bepaalde hotels kan het zijn dat de route van de rondreis wordt aangepast en in een andere volgorde wordt gedaan. In theorie kun je je reis in elk van de genoemde plaatsen beginnen.

Ongeveer zeven dagen voor vertrek ontvang je bij de reisbescheiden de hotellijst met de hotels die voor je zijn gereserveerd, en op dat moment weet je dus de volgorde van je reis. Het is niet mogelijk om je voorkeur voor een hotel vooraf door te geven. In het eerste hotel ontvang je je volledige pakket met routebeschrijvingen en wandelkaarten en eventuele benodigde vouchers.

Verlengen 
Dit arrangement kan niet worden verlengd.