Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Trouwe-Ledenvoordeel blauw lidmaatschapbrons lidmaatschapzilver lidmaatschapgoud lidmaatschapplatina lidmaatschap

10-daagse wandelrondreis Elzas - door Wijngaarden en Pittoreske Dorpjes

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Hou je van wandelen én van wijnproeven? Maak dan een veelzijdige rondreis door de prachtige Elzas. Ontdek middeleeuwse steden als Kaysersberg, Ribeauvillé en Colmar, wandel langs uitgestrekte wijngaarden en kijk uit op de toppen van de Vogezen. 
 • wandelen door wijngaarden en pittoreske dorpjes, comfortabel verblijf in goed gelegen hotels
 • inclusief vier diners en vier lunches en uitgeprinte wandelroutes
 • gratis parkeren en bagagetransport tussen de hotels

 • Jouw reis
 • Verblijf
 • Reisprogramma
 • Praktische informatie

Jouw reis

De Elzas ligt in het uiterste noordoosten van Frankrijk, tussen de bergen van de Vogezen en de Rijn. Het is een wandelparadijs voor levensgenieters. Hier ligt de vruchtbare voedingsbodem voor druivenrassen zoals riesling, pinot blanc en pinot gris. 

Terwijl jij geniet van prachtige wandelingen door de groene vallei van natuurpark ‘Ballon des Vosges’, tussen de wijngaarden en langs pittoreske dorpjes, bossen en bergen, brengen wij alvast je bagage naar het volgende hotel. 

Van de negen dagen wandel je er vijf. De overige dagen kun je gebruiken om een wijnhuis te bezoeken en wijn te proeven of om prachtige dorpjes te verkennen, zoals het middeleeuwse Kaysersberg, de geboorteplaats van Nobelprijswinnaar Albert Schweizer. 

Ook Niedermorschwihr, Colmar en Riquewihr zijn zeer de moeite waard. Naast mooie steden en leuke dorpjes kenmerkt dit gebied zich ook door vele kastelen en burchten, waarvan Haut-Koenigsbourg de bekendste is. Deze verdedigingswerken getuigen van de eeuwenoude strijd om de Elzas tussen de Duitsers en de Fransen. Inmiddels heeft de Elzas een eigen, vredige identiteit verkregen met zowel Duitse als Franse invloeden. De belangrijkste regionale krant is bijvoorbeeld half-Duits en half-Frans.

Iedereen die een goede wandelconditie heeft kan de wandelingen in deze reis doen; je hebt af en toe toch nog best wel met hoogteverschillen te maken. 

Je verblijft in…
Tijdens deze reis overnacht je in comfortabele kleinschalige hotels, veelal geleid door een enthousiaste familie. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Ook zijn er vier diners en vier picknick lunches inbegrepen.  

Bij de reisbescheiden ontvang je de namen van de hotels die voor je geboekt zijn. Onder de tab Verblijf vind je een selectie van voorbeeldhotels waar je mogelijk verblijft.

Let op! In verband met beschikbaarheid en sluitingsdagen van bepaalde hotels kan het zijn dat de route van de rondreis wordt aangepast en in een andere volgorde wordt gedaan. In theorie kun je je reis in elk van de genoemde plaatsen beginnen. 

Ongeveer zeven dagen voor vertrek ontvang je bij de reisbescheiden de hotellijst met de hotels die voor je zijn gereserveerd, en op dat moment weet je dus de volgorde van je reis. Het is niet mogelijk om je voorkeur voor een hotel vooraf door te geven. In het eerste hotel ontvang je je volledige pakket met routebeschrijvingen en wandelkaarten en eventuele benodigde vouchers.

Verlengen 
Dit arrangement kan niet worden verlengd.
 

Wat is er inbegrepen in deze reis?

 • 9 overnachtingen in comfortabele hotels op basis van logies-ontbijt (zie tab Verblijf)
 • diner op dag 1, 5, 6 en 8
 • picknick lunch op dag 2, 5, 6 en 8
 • 9 dagen parkeren bij het eerste hotel
 • bagagetransport van hotel naar hotel
 • transfer van het laatste hotel naar je auto
 • transfer naar je auto als je die op een vrije dag wilt gebruiken
 • route-informatie en wandelkaart in het Engels of Duits