Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Zomer Vakantiedeals

10-, 13-daagse rondreis Smaken van Italië - Piemonte, Toscane, Veneto

Komt dat proeven! Geniet en proef al het lekkers van de Italiaanse keuken in drie verschillende regio's. Je bezoekt prachtige plaatsen van Piemonte, Toscane en Veneto. In elke regio proef je de lokale keuken. Met verblijf in charmante, sfeervolle hotels op basis van logies en ontbijt.
  • per regio een streekdiner met lokale gerechten
  • topwijnen proeven uit Piemonte, Toscane en Veneto
  • een schat van oldtimers die je gaat bezoeken

Jouw reis

Ken jij de cucina italiana al? Dit is een uitstekende manier om er mee kennis te maken door de streekdiners met lokale specialiteiten in drie prachtige regio's van Italië. 

Van de wijnheuvels en slow food keuken in Piemonte via het adembenemde Cinque Terre naar het culinaire genot èn cultuur van Toscane. 

Vervolg je weg via Parma (een stad om genoeg te smullen) naar de interessante universiteitsstad Padova en tenslotte wegdromen in Venetië in Veneto. Ofwel: van de streek van de barolo- en de asti-wijnen naar die van de chianti. En daarna van de regio van de parmaham en de parmezaan naar die van de risotto en de prosecco. 

Je ervaart een dombinatie van het heerlijke eten in Italië en de culturele hoogtepunten en bezienswaardigheden. Kortom, deze reis smaakt naar meer. Buon appetito!

Je verblijft in…
Je logeert tijdens deze rondreis in karaktervolle hotels, te beginnen in Piemonte. Hier verblijf je in een oude villa waar gastronomie belangrijk is. Voor een goed glas wijn hoef je niet ver te gaan en geeft het personeel je graag op het juiste spoor naar de beste wijnhuizen in de omgeving. 

Je weg vervolgt zich naar Pescia in Toscane, niet ver van Florence en Pisa, aan de voet van de Appenijnen. Je overnacht in het sfeervolle en klassiek ingerichte hotel, voorzien van de nodige comfort. 

Tot slot verblijf je bij een logeeradres tussen Verona en Venetië: een 17e-eeuwse Palladiaanse villa compleet met buitenzwembad en een eigen meer. 

Bij elke stop verblijf je in, of op maximaal 25 kilometer afstand van, de genoemde overnachtingsplaats in een van de speciaal geselecteerde hotels. Bij de reisbescheiden ontvang je de naam van het hotel dat voor je geboekt is. Je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Reisduren
Je kunt bij deze rondreis kiezen tussen de 10- of 13-daagse variant.

Bij de 10-daagse reis verblijf je steeds drie nachten in respectievelijk de regio's Piemonte, Toscane en Veneto.
Bij de 13-daagse variant verblijf je steeds één nacht langer in de drie hotels.

Bijzondere ervaringen 
• een goed begin is het halve werk: proef de truffels van Piemonte
• proef prijswinnende wijnen uit Piemonte, Toscane en Veneto
• de lekkerste balsamico-azijnen? Die proef je in balsamico stad Modena.
• smul van cicchetti (tapas) in een traditionele bacaro (wijnbar)
• Unesco-werelderfgoed sinds 2014: de wijngaarden van Piemonte
• geniet van de afwisselende landschappen en de mooiste cultuursteden van Italië!

Hoogtepunten

Bloemenrivièra 
Stop voor een ijsje in het pittoreske Lerici

Delicatessen 
Hoeveel smaken van Italië neem jij mee naar huis? 

Piemonte 
Genieten van 'slow food' en heerlijke wijnen 

Prosecco 
Proost! Het is tijd voor een glas vol Italiaanse cultuur 

Florence 
In weinig steden vind je zoveel kunstschatten! 

Venetië 
Een gondel die geen rib uit je lijf kost? De traghetto!