Ontdek de echte cucina italiana tijdens streekdiners met lokale specialiteiten in drie van Italië’s heerlijkste regio’s.
Je reist van de truffelbossen en wijnheuvels van Piemonte via het sprookjesachtige Cinque Terre naar het culturele en culinaire luilekkerland van Toscane.
Dan via smulstad Parma naar de prachtige universiteitsstad Padova en het romantische Venetië in Veneto. Ofwel: van de streek van de barolo- en de asti-wijnen naar die van de chianti. En daarna van de regio van de parmaham en de parmezaan naar die van de risotto en de prosecco.
Het is moeilijk te bepalen waar je meer van zult genieten, van het Italiaanse natuurschoon, de culturele bezienswaardigheden of toch het heerlijke eten? Hoe dan ook, deze reis smaakt naar meer. Buon appetito!
Je verblijft in…
Je logeert tijdens deze rondreis in karaktervolle hotels, te beginnen in Piemonte. Hier verblijf je in een oude villa waar gastronomie belangrijk is. Voor een goed glas wijn hoef je niet ver te gaan en geeft het personeel je graag op het juiste spoor naar de beste wijnhuizen in de omgeving.
Je weg vervolgt zich naar Pescia in Toscane, niet ver van Florence en Pisa, aan de voet van de Appenijnen. Je overnacht in het sfeervolle en klassiek ingerichte hotel, voorzien van de nodige comfort.
Tot slot verblijf jebij een logeeradres tussen Verona en Venetië: een 17e-eeuwse Palladiaanse villa compleet met buitenzwembad en een eigen meer.
Bij elke etappe verblijf je in, of op maximaal 25 kilometer afstand van, de genoemde overnachtingsplaats in een van de speciaal geselecteerde hotels. Bij de reisbescheiden ontvang je de naam van het hotel dat voor je geboekt is. Je verblijft op basis van logies en ontbijt.
Reisduren
Je kunt bij deze rondreis kiezen tussen de 10- of 13-daagse variant.
Bij de 10-daagse reis verblijf je steeds drie nachten in respectievelijk de regio's Piemonte, Toscane en Veneto. .
Bij de 13-daagse variant verblijf je steeds één nacht langer in de drie hotels.
Bijzondere ervaringen
• een goed begin is het halve werk: proef de truffels van Piemonte
• proef prijswinnende wijnen uit Piemonte, Toscane en Veneto
• de lekkerste balsamico-azijnen? Die proef je in balsamico stad Modena.
• smul van cicchetti (tapas) in een traditionele bacaro (wijnbar)
• Unesco-werelderfgoed sinds 2014: de wijngaarden van Piemonte
• geniet van de afwisselende landschappen en de mooiste cultuursteden van Italië!
Hoogtepunten
Bloemenrivièra
Stop voor een ijsje in het pittoreske Lerici
Delicatessen
Hoeveel smaken van Italië neem jij mee naar huis?
Piemonte
Genieten van 'slow food' en heerlijke wijnen
Prosecco
Proost! Het is tijd voor een glas vol Italiaanse cultuur
Florence
In weinig steden vind je zoveel kunstschatten!
Venetië
Een gondel die geen rib uit je lijf kost? De traghetto!