Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

3x met de e-bike door Oostenrijk

ANWB samen met Het Oostenrijks Toeristenburo

Oostenrijk is goed ingesteld op de e-biker. Er zijn overal verhuurders met e-bikes in het aanbod, én er zijn speciale e-bike routes. Vier tips voor waar je als e-biker moet zijn!

1. Salzburger Saalachtal

Er gaat weinig boven fietsen in de bergen met een elektrische mountainbike. Letterlijk en figuurlijk. Een van dé plekken in Oostenrijk om deze sport te beoefenen is het Salzburger Saalachtal. Dat ligt midden in de Pinzgau – tussen Salzburg, Tirol en Duitsland. Het gebied heeft ruige bergen, mooie almen en onstuimig water. Het is ideaal voor het hele gezin – maar ook downhillers en liefhebbers van wat meer adrenaline komen hier aan hun trekken.  Je vindt er 480 km fietspad in de bergen en langs het water. De infrastructuur is erop aangepast. Er zijn e-mountainbikes te huur op 100 verhuurpunten en er zijn 24 oplaadstations.

2. Olympiaregion Seefeld

De Olympische winterspelen werden al drie keer in het Tiroler Seefeld gehouden. Niet vreemd. De streek, gelegen op een 1200 meter hoog bergplateau, is voor buitensporters om te jodelen zo fijn. Ook voor fietsers is het een feestje tussen de prachtige almen, kristalheldere beken en schilderachtige hutten. Rond de plaatsen Seefeld, Leutasch, Mösern, Reith en Scharnitz zijn maar liefst 31 fietsroutes uitgestippeld in alle moeilijkheidsgraden; samen goed voor een spinnenweb van maar liefst 570 kilometers. Liefhebbers van de e-bike worden helemaal in de watten gelegd. Er zijn meer dan 200 Premium Cube e-bikes te huur en het wemelt er van de oplaadpunten. Waag je bijvoorbeeld aan de steile klimmetjes, scherpe bochten en knarsende grindweggetjes tussen het Gaistal en de Rotmoosalm.

3. Salzkammergut BergeSeen E-Trail

In het Salzkammergut liggen nogal wat piekfijn gekartelde broodmesbergen klaar. Op zulk grillig terrein kun je als fietser wel een duwtje in de rug gebruiken. Vandaar dat er de Salzkammergut BergeSeen E-trail is uitgerold; een fonkelnieuwe fietsroute die speciaal is ontworpen voor elektronische mountainbikes. In totaal kun je tussen de start rond de Attersee en de finish bij de Mondsee ruim 630 kilometer wegtrappen. Maar de tocht is ook simpel op te hakken in tien dagetappes, variërend van 40 tot 80 kilometer per stuk. Soms moet je een stukje steil omhoog stoempen. Even later slinger je op je dikke banden weer over grandioze gravelpaden of door weelderige bossen. Maar waar je ook rijdt; de prachtpanorama’s zijn nooit ver weg.

Nog (veel) meer goede redenen om in Oostenrijk te gaan fietsen vind je op Austria.info.

Nog verder lezen over Oostenrijk?

Speciaal voor jou geselecteerd

Al gepakt voor je vakantie?
Shop nu

Al gepakt voor je vakantie?

Shop hier alles voor je vakantie naar Oostenrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Geen gedoe met Zwitserse Franken? Betaal met je ANWB Creditcard! Vraag hem nu alvast aan voor al je vakantie uitspattingen!