Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Ontdek de Zijderoute tijdens een rondreis in Oezbekistan

Ooit vormde Oezbekistan het hart van de Zijderoute tussen de Middellandse Zee en China. De steden langs deze route ontwikkelden zich tot prachtig rijkversierde handelsplekken. Na het einde van het Sovjettijdperk raakten de culturele rijkdommen langzaam uit de vergetelheid. Maak tijdens een rondreis door Oezbekistan kennis met kleurrijke moskeeën en mausolea, archeologische vindplaatsen en de uitgestrekte woestijn.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Oezbekistan 
Geniet van het uitzicht vanaf de Islam Khodja-minaret in Khiva, bekijk de mozaïeken van de madrassa’s langs het Registan-plein in Samarkand en maak een bergwandeling in de Tienshan-bergen.
Alles voor je vakantie naar Oezbekistan 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Oezbekistan.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De fascinerende stad Bukhara

Een van de parels om tijdens een rondreis in Oezbekistan te bezoeken, is Bukhara. Deze stad ligt aan de voormalige Zijderoute en beschikt over een schitterend historisch centrum. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende minaret Poi I Kalan. Volgens de legende werden vrouwen die ontrouw waren van deze toren afgegooid. Onderweg struin je langs smalle stegen vol kleurrijke Koranscholen, majestueuze paleizen en levendige pleintjes. Bij Lyabi Hauz strijk je neer op een van de verscheidene terrassen rondom een eeuwenoud waterbassin.

Maak een excursie naar de woestijn

Maak tijdens een rondreis door Oezbekistan een tocht door de woestijn van Kyzylkum om de bijzondere leefwijze van de nomaden te ervaren. Zij ontvangen je hartelijk in hun speciale yurtkamp. Proef de authentieke lunch die zij met veel liefde voor je bereiden en geniet van het schitterende uitzicht op de eindeloze zandvlakte. Breng ook een bezoek aan de eeuwenoude ruïnes van Toprak en Ayaz Kala. Deze beide forten waren strategisch van groot belang in de geschiedenis.

Het fotogenieke plein Registan in Samarkand

Samarkand vormde een van de belangrijkste handelssteden van Centraal-Azië aan de Zijderoute. Ooit waren zelfs veroveraars als Dzjengis Khan en Alexander de Grote heerser over deze plaats. Timoer Lenk en zijn kleinzoon Ulug Bek gaven echter Samarkand het welvarende aanzien. Je vindt dan nog altijd sporen terug van hun verering in de stad. Struin over het plein Registan, bewonder het bijzondere observatorium Ulug Bek of ga naar de begraafplaats Shah I Zinda. Tijdens een wandeling door de stad heb je het gevoel alsof je in een groot openluchtmuseum bent.