Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Ontdek de Zijderoute tijdens een rondreis in Oezbekistan

Ooit vormde Oezbekistan het hart van de Zijderoute tussen de Middellandse Zee en China. De steden langs deze route ontwikkelden zich tot prachtig rijkversierde handelsplekken. Na het einde van het Sovjettijdperk raakten de culturele rijkdommen langzaam uit de vergetelheid. Maak tijdens een rondreis door Oezbekistan kennis met kleurrijke moskeeën en mausolea, archeologische vindplaatsen en de uitgestrekte woestijn.

Bekijk hier alle reizen naar Oezbekistan

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Oezbekistan

De mooiste bezienswaardigheden van Oezbekistan

Geniet van het uitzicht vanaf de Islam Khodja-minaret in Khiva, bekijk de mozaïeken van de madrassa’s langs het Registan-plein in Samarkand en maak een bergwandeling in de Tienshan-bergen.
Alles voor je vakantie naar Oezbekistan

Alles voor je vakantie naar Oezbekistan

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Oezbekistan.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De fascinerende stad Bukhara

Een van de parels om tijdens een rondreis in Oezbekistan te bezoeken, is Bukhara. Deze stad ligt aan de voormalige Zijderoute en beschikt over een schitterend historisch centrum. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende minaret Poi I Kalan. Volgens de legende werden vrouwen die ontrouw waren van deze toren afgegooid. Onderweg struin je langs smalle stegen vol kleurrijke Koranscholen, majestueuze paleizen en levendige pleintjes. Bij Lyabi Hauz strijk je neer op een van de verscheidene terrassen rondom een eeuwenoud waterbassin.

Maak een excursie naar de woestijn

Maak tijdens een rondreis door Oezbekistan een tocht door de woestijn van Kyzylkum om de bijzondere leefwijze van de nomaden te ervaren. Zij ontvangen je hartelijk in hun speciale yurtkamp. Proef de authentieke lunch die zij met veel liefde voor je bereiden en geniet van het schitterende uitzicht op de eindeloze zandvlakte. Breng ook een bezoek aan de eeuwenoude ruïnes van Toprak en Ayaz Kala. Deze beide forten waren strategisch van groot belang in de geschiedenis.

Het fotogenieke plein Registan in Samarkand

Samarkand vormde een van de belangrijkste handelssteden van Centraal-Azië aan de Zijderoute. Ooit waren zelfs veroveraars als Dzjengis Khan en Alexander de Grote heerser over deze plaats. Timoer Lenk en zijn kleinzoon Ulug Bek gaven echter Samarkand het welvarende aanzien. Je vindt dan nog altijd sporen terug van hun verering in de stad. Struin over het plein Registan, bewonder het bijzondere observatorium Ulug Bek of ga naar de begraafplaats Shah I Zinda. Tijdens een wandeling door de stad heb je het gevoel alsof je in een groot openluchtmuseum bent.