Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB maakt Reiswijzer winterklaar

1 oktober 2020

De ANWB gaat zich met de Reiswijzer Europa vanaf donderdag 1 oktober concentreren op de meest populaire herfst- en wintervakantiebestemmingen.

Het aantal vakantielanden waarover corona-gerelateerde informatie wordt verschaft, wordt daarmee teruggebracht van 24 naar 12. Op anwb.nl/reiswijzer zien vakantiegangers of zij welkom zijn in het vakantieland van hun keuze én welke maatregelen ter plaatse gelden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Pushberichten in Vakantiehulpapp

Bezoekers vinden op anwb.nl/reiswijzer een gedetailleerd overzicht van de geldende voorwaarden en de maatregelen die per land worden getroffen om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Ook kunnen zij daar informatie vinden over overnachtingsmogelijkheden, bezienswaardigheden en horeca. Indien zij hier prijs op stellen, kunnen reizigers vanaf 1 oktober een pushbericht ontvangen via de Vakantiehulp-app wanneer de situatie in het vakantieland van hun keuze verandert. Deze service geldt voor de volgende landen: België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland. Dit bericht komt in de plaats van de e-mailalerts die tijdens het zomerseizoen werden verzonden.

Reiswijzer drukbezocht

Om Nederlandse vakantiegangers te informeren over de situatie in het vakantieland van hun keuze, startte de ANWB in de aanloop naar het zomerseizoen van 2020 met de Reiswijzer Europa. De site is sinds de lancering in mei al meer dan 19 miljoen keer geraadpleegd. Ruim 100.000 leden meldden zich aan voor een e-mailalert. In totaal verstuurde de ANWB bijna 500.000 e-mails verdeeld over 45 verschillende alerts om leden te wijzen op statusveranderingen in de betreffende vakantielanden.

Naar de Reiswijzer 

 

De ANWB Reiswijzer Europa komt tot stand in samenwerking met de zusterclubs van de ANWB, de ANWB Alarmcentrale en haar steunpunten in Barcelona, Frankrijk, München en Athene, de afdeling Actuele Verkeersinformatie en ANWB Vakantie-Experts. De Reiswijzer wordt dagelijks geactualiseerd, zodat reizigers precies weten wat ze op hun bestemming kunnen verwachten.