Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Rondreis door Myanmar: op reis naar het lievelingsland van de Boeddha

Tijdens een rondreis door Myanmar is de belangrijkste religie van het land, het boeddhisme, overal tastbaar. Ontdek kloosters en pagodes die gebouwd zijn op bijzondere plekken in de natuur of kijk je ogen uit wanneer je door de historische hoofdsteden van het land wandelt.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Myanmar 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Myanmar.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Cultuur in de natuur

Tijdens een rondreis door Myanmar merk je dat natuur en cultuur hier vrijwel altijd hand in hand gaan. Dat ontdek je bij Mount Popa. Deze stratovulkaan van 1518 meter hoog torent indrukwekkend boven het landschap uit en is bovendien het thuis van het klooster van Taung Kalat, die boven op een vulkanische plug met loodrechte rotswanden is gebouwd. Bezoek ook de boeddhistische pagode in Kyaikto die boven op de iconische Gouden Rots van Myanmar is gebouwd. Dit rotsblok is door gelovigen met bladgoud bedekt om Boeddha te eren. Volgens de overlevering houdt een haar van Boeddha het balancerende rotsblok op zijn plek.

Historische steden Banbar en Rangoon

Door de jaren heen heeft Myanmar verschillende hoofdsteden gekend. Duik tijdens een rondreis door Myanmar in de geschiedenis en wandel door het uitgebreide tempelcomplex van Banbar. Deze oude hoofdstad telt meer dan tweeduizend tempels, waarvan een groot deel uit de 10ᵉ en 11ᵉ eeuw stamt. De belangrijkste tempel is de Ananda-tempel, versierd met talloze Boeddhabeelden. In de grootste stad van Myanmar, Rangoon, zie je hoe gouden pagodes het straatbeeld sieren. Wandel langs het meer van Kandawgyi om over een van deze tempels uit te kijken of breng een bezoek aan de grootste tempel van Myanmar: de Schwedagon-pagode.

Wandelen door Myanmar

Tijdens een rondreis door Myanmar kan je niet om de heuvels in het land heen. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de groene omgeving in de heuvels van Kalaw, waar je in de verte buffels ziet grazen en de lokale bevolking de rode aarde ziet beplanten. Veel wandelingen in deze regio leiden je ook naar het bekende Inlemeer. Dit uitgestrekte meer is niet alleen prachtig om te zien, maar ook belangrijk voor de handel in Myanmar. Bezoek een van de watermarkten en zie hoe boeren hun waren vervoeren in kleine boten.