Naar artikel

Groepsreizen door Myanmar: Boeddhistische cultuur in de bergen

Tijdens groepsreizen door Myanmar krijg je de kans om de verschillende kanten van dit land te ontdekken, van eeuwenoude tempelcomplexen tot groene bergen die aan China grenzen. Ontdek de gemoedelijke sfeer op het water, waar je heerlijke lokale lekkernijen koopt. De steden van Myanmar hebben ook genoeg te bieden, van gouden parlementsgebouwen tot weelderige tempels.

Bekijk hier alle reizen naar Myanmar

Op zoek naar wat anders?

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Myanmar

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Myanmar

Bewonder de boeddhistische kloosters, stoepa’s en pagodes zoals de Shwedagon-pagode in Yangon. Verken het groene en bergachtige binnenland en maak kennis met bergstammen als de Shan.
Alles voor je vakantie naar Myanmar

Alles voor je vakantie naar Myanmar

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Myanmar.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Verken de rijke natuur

Tijdens groepsreizen door Myanmar ontdek je veelzijdige natuur, zoals de groene heuvels in de regio Shan. Klim naar de top van de bergen in deze regio en zie in de verte kloosters in de dichtbegroeide natuur. Cultuur en natuur komen samen bij het Inlemeer. Dit meer trekt talloze watervogels aan, maar is ook de plek waar de lokale bevolking markt houdt. Zie hoe de boeren hun waren vervoeren over het uitgestrekte meer.

Culturele hoogtepunten

De verschillende groepsreizen door het landschap van Myanmar voeren je naar culturele hoogtepunten zoals de Gouden Rots. Deze rots lijkt onmogelijk te balanceren op een hoogte van 1200 meter en heeft een prachtige gouden kleur. Er wordt gezegd dat een haar van Boeddha de rots op zijn plek houdt. Bezoek tijdens je rondreis ook het tempelcomplex van Bagan. Hier vind je meer dan tweeduizend verschillende tempels in een van de vroegere hoofdsteden van Myanmar.

De steden van Myanmar

Wil je tijdens een van de groepsreizen door Myanmar de hoofdstad bezoeken? Dan moet je in Naypyidaw zijn. Dit is pas recentelijk de hoofdstad van het land geworden en een uitzonderlijk lege en stille stad. Het gouden parlementsgebouw is het hoogtepunt. Rangoon was voorheen de hoofdstad van Myanmar en nog steeds de grootste stad van het land. Bewonder hier de gouden pagodes, zoals de pagode van Sule, en bezoek de rijkelijk versierde tempel Chauk Htat Kyi.