Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Myanmar

Vind alle reisvoorbereiding voor jouw vakantie naar Myanmar. Ontdek welke reisdocumenten je nodig hebt en hoe het zit met betalen. Verken de hoogtepunten: bekijk de zeven meter hoge Golden Rock op de top van de berg Kyaiktiyo die door pelgrims met bladgoud is bekleed. Bezoek de archeologische site Mrauk met eeuwenoude tempels of maak een strandwandeling op Ngapali Beach. Kies voor een uitgebreide groepsrondreis door het oude Birma. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Myanmar.

 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Myanmar

Jarenlang was het vrijwel onmogelijk voor toeristen om op vakantie in Myanmar te gaan. Inmiddels is het land goed bereikbaar, maar nog redelijk onontdekt. Dit is dan ook hét moment om dit cultuurrijke land te ontdekken, voordat het massatoerisme Myanmar bereikt.

Bereid je reis naar Myanmar goed voor

In dit land is het niet gebruikelijk dat toeristen zelf rijden. Veel auto's, waaronder huurauto's, hebben een stuur aan de rechterzijde, terwijl je wel rechts dient te rijden. Daarnaast beschikt Myanmar over een beperkt wegennet en zijn veel wegen onverhard. Meestal verplaatsen reizigers zich met een minibus, touringcar, auto met chauffeur of het openbaar vervoer.

Vakantie naar Myanmar: tips en bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Myanmar ontdek je het echte Azië. Wandel in Bagan langs meer dan vierduizend stoepa's en ervaar bij het Inle Lake hoe de Inthabevolking naast en op het meer woont in dorpjes die op palen zijn gebouwd. Om Myanmar van bovenaf te bekijken, maak je bij Bagan een ballonvlucht: een spectaculaire belevenis. Struin bij de Gouden Rots langs mediterende monniken en pelgrims, en wandel in de Shan-heuvels.

Bekijk het reisaanbod naar Myanmar

Interesse in een reis naar het fascinerende Myanmar? Gedurende een groepsrondreis ga je op ontdekkingsreis naar de unieke cultuur, waar het boeddhisme een belangrijke rol speelt. Onderweg verblijf je in comfortabele hotels, vlakbij interessante bezienswaardigheden.