Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De 5 mooiste steden van Malta

Malta wordt vaak geassocieerd met adembenemende baaitjes en de azuurblauwe zee. Toch heeft Malta veel meer te bieden dan een zonvakantie. Als je vanaf de kust het land in kijkt, zie je de parels al liggen. Om een complete indruk van Malta te krijgen, zetten wij de mooiste steden van Malta voor je op een rij.

Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta en mag niet ontbreken op je lijstje als je een bezoek brengt aan Malta. Tijdens een wandeling door de nauwe en steile straatjes van Valletta kom je veel knusse terrassen tegen. Valletta kent veel hoogteverschillen. Gun jezelf daarom een korte pauze op het plein en loop vervolgens door naar de Upper Barrakka Gardens. Deze openbare tuin is zeker de moeite waard en combineert Middeleeuwse architectuur met botanische elementen. Ook geeft deze plek je een panoramisch uitzicht over de Three Cities, een verzamelterm voor de indrukwekkende steden Vittoriosa, Senglea en Cospicua. In de Upper Barrakka Gardens wordt iedere middag een ceremonie gehouden waarbij kanonschoten worden gelost. Een bijzondere beleving!

Mdina

Vanaf verschillende plekken op Malta zie je de sprookjesachtige stad Mdina liggen. Mdina is de voormalige hoofdstad van Malta en omgeven door stadsmuren. Mdina heeft de bijnaam ‘Stille stad’ gekregen, omdat binnen de muren een gevoel van rust heerst. In Mdina wandel je door de smalle straatjes met het gevoel dat je de weg kent, je komt namelijk vanzelf uit bij het hoofdplein. De meest gebruikte weg om de stad binnen te komen is via de hoofdpoort, deze poort is versierd met sierlijke details. Wist je dat de hoofdpoort van Mdina gebruikt is als filmlocatie voor de serie Game of Thrones? 

Rabat

Terwijl je de vorige stad nog aan het bewonderen was, dient de volgende stad zich al aan. Je hoeft niet ver deze keer, op loopafstand van Mdina ligt namelijk Rabat. Rabat wordt vaak met Mdina gecombineerd en ook wel de voorstad genoemd van Mdina. Vanaf de hoofdpoort van Mdina volg je de brug om in Rabat te komen. Als liefhebber van geschiedenis en cultuur kijk je in Rabat je ogen uit. Maak tijd voor een rondleiding langs de ondergrondse graven van historische figuren en om de St. Paul’s Cathedral te bekijken. De rijke architectuur vormt samen met de crèmekleurige huizen het imago van Rabat.

Marsaxlokk

Marsaxlokk is een vissersdorp aan de kust van Malta. Kleurrijke bootjes en de helderblauwe zee tekenen hier het vrolijke uitzicht. Terwijl je langs de haven loopt van Marsaxlokk valt je meteen op dat dit het bruisende hart is voor lokale producten en souvenirs. Alle boten zijn geverfd in toonaangevende kleuren die iets symboliseren. Je belandt van de ene fotogenieke spot in de andere. Op de markt die je aan de haven vindt, komt de geur van verse vis je tegemoet. Maar er is meer dan de lokale vangst. Ook kom je kleurrijke kleding, mooie kleden en typerende souvenirs voor Malta tegen. Tip: vergeet je fotocamera niet!

Victoria

Als je dan toch op Malta bent, is het zonde om het eiland Gozo over te slaan. De eilandengroep van Malta bestaat naast Malta ook uit de eilanden Gozo en Comino. Om van Malta op Gozo te komen, neem je de veerboot en ben je binnen 30 minuten aan de overkant. Victoria is de hoofdstad van Gozo en een stad op het eiland waar je niet omheen kunt. Iedere ochtend is er op het centrale plein in de stad, Republic Street, een markt waar voornamelijk souvenirs te koop zijn. Ook worden in Victoria oude tradities nog steeds doorgezet. Zo verandert de stad op feestdagen in het decor voor de paardenraces.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.