Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een rondreis door Israël: een land van uitersten

Tijdens een rondreis door Israël maak je kennis met de enorme veelzijdigheid van het land. Het heilige Jeruzalem, de kosmopolitische stad Tel Aviv, het zoute water van de Dode Zee, de stilte van de woestijn, de monumenten uit de oudheid en de uitgestrekte palmenstranden: je komt ogen tekort gedurende je vakantie. Maak kennis met dit land vol verschillende religies en culturen voor een onvergetelijke reis.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Israël 

Van de zwarte hexagonen in Yehudiya Forest Nature Reserve en het ondergrondse waterreservoir in de stad Ramla tot het enige theater ter wereld met dove en blinde acteurs. Een reis door Israël zal menig reiziger verbazen.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

De rijke geschiedenis van de stad Jeruzalem

De stad Jeruzalem is haast niet te beschrijven. Vanwege zijn heilige status voor verschillende religies is de geschiedenis van de stad bijzonder turbulent. De stad heeft een christelijk, Joods, islamitisch en Armeens gedeelte, ieder met zijn eigen karakteristieke sfeer. De meeste bezienswaardigheden tijdens je rondreis door Israël vind je in de oude ommuurde binnenstad. Wandel langs de Jaffapoort, de Toren van David, de Klaagmuur, de Heilig Grafkerk en de Via Dolorosa. Op de Tempelberg schittert de Al-Aqsamoskee met de Rotskoepel.

Drijven in de Dode Zee

Een unieke ervaring tijdens je rondreis door Israël is drijven in de Dode Zee. Zonder enige inspanning dobber je in het water en geniet je van een waanzinnig uitzicht op de omliggende bergen. Je voelt je volledig gewichtloos vanwege het hoge zoutgehalte. De zwarte modder en het mineraalrijke water schijnen ook een geneeskrachtige werking op je lichaam te hebben. Vergeet niet om waterschoenen aan te trekken voordat je in de zee gaat dobberen, zodat je je voeten niet aan de zeebodem bezeert. Na een minuut of vijftien spoel je je huid af en voel je je als herboren.

De indrukwekkende skyline en zandstranden van Tel Aviv

Tel Aviv, dat Lenteheuvel betekent, is een relatief jonge stad die in 1909 werd opgebouwd als Joodse tegenhanger van de Arabische stad Jaffa. De bruisende stad met circa 1,3 miljoen inwoners beschikt over een onuitputtelijke energie die lijkt op New York. De skyline van de stad wordt gekarakteriseerd door de torenhoge moderne flats aan de promenade. In deze moderne stad vind je een levendig nachtleven en uitgestrekte zandstranden. Bezoek ook het oude stadscentrum in Jaffa, met een volledig authentieke identiteit. Hier vind je artiestenwijk, vol gezellige cafés en restaurants, galeries en clubs. Ook een bezoek aan de prachtige Sint-Petruskerk met de torenklok is een aanrader. Winkelliefhebbers gaan naar de hippe wijk Neve Tzedek. In de smalle steegjes struin je door over trendy boetieks en conceptstores.

Opgravingen bij het oude Caesarea

Ten noorden van de moderne stad Tel Aviv bezoek je tijdens je rondreis in Israël de prachtige opgravingen van het oude Caesarea. Deze stad ontstond in de Romeinse tijd, toen koning Herodes I de Grote aan de macht was. Tegenwoordig vind je op deze bekende archeologische vindplaats allerlei bijzondere Romeinse ruïnes. Wandel langs de overblijfselen van een Romeins theater, hippodroom, badhuis en aquaduct en keer terug in de tijd. Ook vind je hier allerlei 12e- en 13e-eeuwse overblijfselen van de stad uit de tijd van de kruisvaarders. Waarschijnlijk ligt veel van de oude stad nog verscholen onder de zeebodem.