Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Stedentrip naar Jeruzalem voor cultuur en geschiedenis

Tijdens een stedentrip naar Jeruzalem is enorm veel te ontdekken. De geschiedenis van het christendom, het Jodendom en de islam komt samen in deze stad die overstroomt van verhalen en tradities. Indien mogelijk plan je je stedentrip naar Jeruzalem in een weekend zodat je de stad meemaakt tijdens de sabbat en daarna.

Bekijk hier alle reizen naar Israël

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Israël

De mooiste bezienswaardigheden van Israël

Van de zwarte hexagonen in Yehudiya Forest Nature Reserve en het ondergrondse waterreservoir in de stad Ramla tot het enige theater ter wereld met dove en blinde acteurs. Een reis door Israël zal menig reiziger verbazen.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Breng een bezoek aan de Klaagmuur

De Klaagmuur is voor de joden de heiligste plaats en symboliseert het eeuwenlange verlangen naar een rijk waarin het geloof aan Jahwe centraal staat. Veel joden gaan op vrijdagavond naar de Klaagmuur voor het begin van de sabbat, de wekelijkse rustdag. Dit is bijzonder om mee te maken, omdat het erg druk is en de joden zich in traditionele kledingstijl hullen. Luister naar het gezang en bekijk hoe er brieven met gebeden of wensen in de voegen van de muur gestoken worden. Sinds 2013 is het ook voor vrouwen toegestaan om dicht bij de Klaagmuur komen, maar wel gescheiden van de mannen.

De souks van Jeruzalem

Struin door de souks van Jeruzalem tijdens je stedentrip om in aanraking te komen met de lokale bevolking. Hier wandel je door een wirwar van straten vol met koffiehoekjes, Arabische winkels vol met groenten, fruit, keramiek, specerijen en nog veel meer. De kleurrijke souk laat zich uitstekend vastleggen voor wie van fotograferen houdt, want op iedere straathoek gebeurt er wel iets. Dit is bovendien dé plek om een origineel souvenir te scoren. Voor een ander perspectief is het ook erg bijzonder om een wandeling te maken over de stadsmuur. Start je wandeling bij de Jaffapoort en geniet van het uitzicht over de wirwar van souks, daken, gebouwen en schotels.