Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een bijzondere groepsreis naar Israël

Israël is het land van iconische religieuze plekken, bijzondere natuur en unieke mix van verschillende culturen. Tijdens een groepsreis in Israël ga je op ontdekkingstocht in Jeruzalem, een heilige plaats voor drie verschillende godsdiensten, trek je de bergen en woestijn in en ontdek je idyllische kustplaatsen. Allemaal met een gezellige groep, luxe vervoer en unieke activiteiten.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bezoek de eeuwige stad

Een groepsreis naar Israël begint voor de meeste mensen met een bezoek aan Jeruzalem. Deze stad wordt ook wel de eeuwige stad genoemd en is een heilige plaats in het Jodendom, het christendom en de islam. De stad is doordrenkt met Bijbelse geschiedenis, met als bekendste heilige plaats de Joodse Klaagmuur, waar je de duizenden brieven met gebeden uit de Torah kunt zien, die achtergelaten worden door Joden. Breng een bezoek aan de Tempelberg en wandel over de Via Dolorosa door de verschillende wijken naar de kerk van het Heilige Graf, ook wel de kerk van de wederopstanding genoemd. Volgens de legendes is de kerk gebouwd op de plek waar Christus gekruisigd, begraven en opgestaan zou zijn. Voor moslims is de Al Aqsa-moskee het heiligste gebouw in Jeruzalem.

Op avontuur in Israël

Na een bezoek aan Jeruzalem ontdek je tijdens een groepsreis in Israël nog veel meer van dit land. Israël is erg divers, met groene bergachtige landschappen in het noorden en dorre woestijn in het zuiden. Ga op pad in de wildernis, bezoek de Ramonkrater en beleef een bijzondere overnachting in de woestijn Negev. Maak hier een tocht met een kameel en slaap in een bedoeïenkamp in een tent midden in de woestijn. Ben je altijd al benieuwd geweest hoe een duik in de Dode Zee nou echt voelt? Ook een bezoek aan deze zoute zee wordt tijdens de meeste groepsreizen niet overgeslagen.