Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verrassend weekendje Zwolle

Zwolle is een bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt in de historische binnenstad. Binnen de oude stadsmuren ontdek je een groot cultureel en culinair aanbod. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Zwolle.

Doen en zien in Zwolle

In Zwolle voel je je snel welkom! Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, allemaal te ontdekken met het middeleeuwse decor van de oude Hanzestad op de achtergrond. De Hanze-pakhuizen en statige gevelpanden tonen de oorsprong van onze welvaart.

Museum de Fundatie: opvallend kunstpaleis

Ontdek dit steeds populairder wordende museum voor beeldende kunst. Naast de vaste omvangrijke collectie - van de late Middeleeuwen tot nu - zijn er om de drie maanden nieuwe tentoonstellingen. Het gebouw, met een opvallende bolvorm op het dak, is een kunstwerk op zich.

Boekenwinkel Waanders

Sommigen noemen het de mooiste boekhandel van Nederland: 'boekenhemel' Waanders in de prachtige Broerenkerk. Er vinden regelmatig lezingen, concerten en tentoonstellingen in de kerk plaats. Niet alleen de geest wordt verwend, ook de inwendige mens: in de brasserie kun je lekker eten en drinken.

Rondvaren in Zwolle

Prachtig oud Zwolle is misschien wel op zijn best te zien vanaf het water. Maak een korte rondvaart, al dan niet met een lunch of gebak. Ben je meer het doe-het-zelf type: je kunt ook met een fluisterbootje (maximaal 6 personen) zelf door de grachten varen.

De steproute van Herman Brood (ja, in Zwolle!)

Huur een step en bekijk de stad door de ogen van kunstenaar en rock-legende Herman Brood. Weinig mensen weten dat Brood is opgegroeid in de Hanzestad. Een boekje met de route en de step (Broods favoriete vervoermiddel) zijn te krijgen via de VVV.

Stedentrip Zwolle met Trouwe Ledenvoordeel

Wil je zelf een keer naar Zwolle? Boek dan je stedentrip Zwolle bij ANWB Ledenreizen! Als lid krijg je een heleboel gratis extra's. Wat dacht je van 2 nachten in 4*hotel Bilderberg inclusief ontbijt, entree tot Museum de Fundatie en een ijsje bij Salute!

Bekijk deze stedentrip 

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.