Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verrassend weekendje Groningen

Er gaat niets boven Groningen! In de studentenstad met de jongste bevolking van Nederland vind je tientallen musea, galerieën, theaters en festivals waar je kunt genieten van nationaal en internationaal talent. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Groningen.

Doen en zien in Groningen

D 'olle Grieze, 't Peerd van Ome Loeks, maar ook het Groninger Museum en de unieke sfeer van een echte studentenstad. Er gaat niets boven Groningen! Puf uit van het shoppen op een terrasje met uitzicht op oude en nieuwe architectuur. Of relax in een van de hofjes, tuinen of parken.

Groninger Museum

Misschien wel het bekendste museum van het noorden van Nederland! In een hypermodern gebouw vind je de meest uiteenlopende tentoonstellingen. Schilderkunst, beeldende kunst, design, archeologie, fotografie: je kunt in één dag bewonderen in het Groninger Museum. Laat je verrassen door jong talent en oude meesters.

Shoppen: Folkingestraat

In 2014 is de Folkingestraat uitgeroepen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. Wat ons betreft terecht: wat een variatie treffen we in dit shoppingparadijs aan. Een toetjeswinkel, een Italiaanse delicatessenwinkel, een antiekzaak, een chocolaterie, een nostalgische boekwinkel, een barbershop en een hippe broodjeszaak. Deze afwisseling maakt winkelen tot een belevenis.

Pannenkoekschip Groningen

Lekker pannekoeken eten op een historisch schip in de binnenstad... Midden in het centrum vind je 't Pannekoekschip. Een origineel getuigde twee-mast zeilklipper uit 1908. Met 43 meter lengte en masten die 23 meter hoog trots de lucht in steken is de 'Verandering' een van de grootste klippers ooit gebouwd in Nederland. En daar aan boord kun je de lekkerste pannekoeken eten. In de zomer is er een groot terras met fraai uitzicht op het Schuitendiep.

Nederlands Stripmuseum

In Het Nederlands Stripmuseum ontmoet je al jouw favoriete strip- en tekenfilmhelden van toen en nu: Suske & Wiske, Fokke & Sukke, Spongebob, Agent 327 en natuurlijk Kuifje. In een soort draaiend theater komt de wereld van Jan, Jans en de kinderen tot leven. Na een tocht door het museum kunnen bezoekers ook zelf aan de slag. Met de opgedane inspiratie tekenen en verzinnen zij tijdens een workshop zelf een mooi stripverhaal. Er zijn regelmatig tentoonstellingen.

Stedentrip Groningen met Trouwe Ledenvoordeel

Wil je zelf een keer naar Groningen? Boek dan je stedentrip Groningen bij ANWB Ledenreizen! Als lid krijg je een heleboel gratis extra's. Wat dacht je van 2 nachten in 4*hotel Apollo Groningen inclusief ontbijt, welkomstdrankje bij aankomst, Groningen-pakket met  plattegrond en gratis pakeren in de garage!

Bekijk deze stedentrip 

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.