Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verrassend weekendje Den Bosch

Stad van Jeroen Bosch, hoofdstad van Noord-Brabant, de Binnendieze met leuke vaartochtjes. 's-Hertogenbosch is een veelzijdige bestemming voor een dagje uit. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Den Bosch.

Doen en zien in Den Bosch

Den Bosch is de stad van schilder Jheronimus Bosch, de heerlijke Bossche Bol, de prachtige Sint-Janskathedraal en natuurlijk de Bourgondische cultuur. Het is een vestingstad boordevol monumenten. In het centrum zijn tal van leuke kroegjes en smaakvolle restaurantjes te vinden. Ook leuk: een rondvaart over de Binnendieze in een karakteristieke open boot.

Stedelijk Museum: kunst kijken in Den Bosch

Het museumgebouw is op zich al een kunststuk. Binnen vind je nóg meer beeldende kunst. Hoogtepunten zijn onder andere werken van Pablo Picasso, Alessandro Mendini, Emmy van Leersum en Gijs Bakker. Leer het museum echt goed kennen met een rondleiding of vind je innerlijke kunstenaar tijdens een van de vele workshops.

Vughterstraat & Schapenmarkt

Niet alleen twee van de oudste straten van Den Bosch, maar samen ook de langste winkelstraat van de stad! In de Vughterstraat en Schapenmarkt vind je alles wat je nodig hebt. Tussen de bekende (winkel)ketens duiken er genoeg interessante, unieke zaakjes op.

Huiskamer van Den Bosch: Café in de kleine Werelt

Een begrip in de stad, bekend om zijn grote terras en het echte Bossche huiskamergevoel. Ligt midden in het winkelgebied, dus de perfecte plek om even te pauzeren voor een flinke portie Brabantse gezelligheid. Onze tip: de Bossche Bol is hier verrukkelijk.

Varen om de vestingstad

Elke dag kun je met de Ouwe Dirk van Rederij Wolthuis door het prachtige oude centrum varen. Je start op de Dommel aan de St. Janssingel. Varend langs de Marienburg tot aan het Drongels-kanaal kun je genieten van de prachtige bouwwerken en het kleurrijke verhaal over de stad. Verder kom je ook langs de mooie citadel, de oliemolen en het oude handelscentrum, de Smalle Haven.

Stedentrip Den Bosch met Trouwe Ledenvoordeel

Wil je zelf een keer naar Den Bosch? Boek dan je stedentrip Den Bosch bij ANWB Ledenreizen! Als lid krijg je een heleboel gratis extra's. 

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.