Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verrassend weekendje Amersfoort

Stad van muurhuizen, oude stadspoorten en Mondriaan. Maar er is ook een hip en 'ruig' Amersfoort. Handig voor bezoekers: Amersfoort bevindt zich precies in het midden van Nederland. Bekijk onze tips voor een verrassend weekendje Amersfoort.

Doen en zien in Amersfoort

De Utrechtse stad in het centrum van Nederland ademt geschiedenis. Loop door de middeleeuwse straatjes in Amersfoort, vaar door de eeuwenoude grachten en ontdek de rijke historie van de prachtige binnenstad. Natuurlijk heeft Amersfoort nog veel meer te bieden. Je kunt er perfect een dagje shoppen, concerten, festivals en theatershows bezoeken én genieten van het ruime aanbod aan horeca.

Waag een klim

De 98 meter hoge Onze Lieve Vrouwe Toren is de blikvanger van de stad. De toren is het kadastrale middelpunt van Nederland en heeft meer dan 100 klokken waarvan 7 luidklokken. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort! ’s Avonds is de toren mooi verlicht.

Smullen in Amersfoort: foodhall

Het Lokaal is een foodhal in het stadshart, gevestigd in twee oude loodsen van een voormalige lijm- en zeepfabriek in het herontwikkelingsproject De Nieuwe Stad. Een eetgelegenheid voor ontbijt, lunch en (op donderdag, vrijdag en zaterdag) diner. In Het Lokaal wordt zelf brood gebakken, koffie gebrand en bier gebrouwen. Verser (en lokaler) kan niet!

Kunsthal KAdD: De Stijl in Amersfoort

Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. Je vindt dit kunstwalhalla net buiten de stadsmuren. KAdE zoomt in op het kleurgebruik van zes iconische Stijl-leden: Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Bart van der Leck, Vilmos Huszár, Gerrit Rietveld en Georges Vantongerloo. Vanuit de voorbeelden van De Stijl-kunstenaars trekt KAdE lijnen door naar de hedendaagse kunst.

Geboortehuis Mondriaan

Amersfoort is de stad van de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan. Mondriaan, geboren aan de Kortegracht, was een van de grondleggers van de kunstbeweging De Stijl. In zijn geboortehuis op nummer 11 bevindt zich tegenwoordig een museum waar je aan de hand van oude foto’s, bewegend beeld en audio meer te weten komt over het leven en het werk van deze grootmeester van de abstracte kunst.

Stedentrip Amersfoort 

Wil je zelf een keer naar Amersfoort? Zoek een hotel en plan je stedentrip!

Boek een weekend Amersfoort 

Tip: Deze steden zijn ook leuk voor een paar dagen weg

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.