Naar artikel

De beste reistijd om Brazilië te ontdekken

Wat de beste reistijd is om Brazilië te bezoeken, hangt af van de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Over het algemeen kun je Brazilië iedere maand van het jaar bezoeken. Zelfs in de wintermaanden, van juni tot en met september, is het namelijk nog circa 25 graden Celsius. Het reusachtige land beschikt echter wel over verschillende klimaten. In juni en juli regent het bijvoorbeeld veel in het noorden aan de kust. Van april tot en met oktober is het echter zeer droog aan de zuidwestkust. Het Amazonegebied bezoek je tijdens het droge seizoen van mei tot en met augustus.

De seizoenen van Brazilië

De beste reistijd om Brazilië te bezoeken hangt niet alleen af van het weer, maar heeft ook te maken met het hoog-, tussen- en laagseizoen. De drukte qua toerisme heeft namelijk invloed op de tarieven voor hotels en bezienswaardigheden. Het hoogseizoen geldt van december tot en met maart. In deze warme en droge maanden zijn echter de tarieven van accommodaties wel veel hoger. De maanden juni tot en met september zijn echter ook uitstekende maanden om in Brazilië te reizen. De temperaturen zijn ideaal, ondanks dat het winter is.

De verschillende regio's van Brazilië

Het hangt van de regio die je bezoekt af wat de beste reistijd is om Brazilië te bezoeken. Ga je naar het zuiden of zuidoosten? Dan hangt de beste reistijd af van je hittebestendigheid. Van januari tot en maart, tijdens de zomer, kan de temperatuur enorm oplopen. Reis daarom naar het zuiden van maart tot en met mei, en oktober tot en met december. In het noorden van Brazilië is het zeer warm, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. In de zomermaanden kan de temperatuur zelfs boven de 40 graden Celsius uitkomen. De beste maanden om de noordelijke kust te bezoeken zijn van juli tot en met oktober, gedurende de wintertijd. Het centrale deel van Brazilië beschikt over een droog seizoen van mei tot en juli. In augustus en september heerst er een hoge temperatuur en lage luchtvochtigheid.

Bekijk hier alle reizen naar Brazilië

Op zoek naar wat anders?

De 11 mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

De 11 mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

Het land van het wereldberoemde strand de Copacobana en de ongerepte Pantanal-moerassen. Maak ook kennis met de Europees-Afrikaanse cultuur tijdens het feestelijke carnaval en in koloniale steden.
Alles voor je vakantie naar Brazilië

Alles voor je vakantie naar Brazilië

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Brazilië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!