Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Bhutan

Krijg een goede indruk van de mogelijkheden voor je vakantie naar Bhutan. Ontdek welke reisdocumenten je nodig hebt en de praktische info ter plaatse. Verken de mooiste bezienswaardigheden, zoals het bergklooster Taktshang op een hoogte van 800 meter. Of de Chelela-bergpas met uitzicht op het Himalayagebergte en de heilige berg Jomolhari. De grote Boeddha Dordenma van 52 meter spot je in de hoofdstad Thimpu. Kies voor een privé rondreis door Nepal en Bhutan. Vind hier alle informatie en inspiratie over jouw vakantie naar Bhutan.

De mooiste bezienswaardigheden van Bhutan 
Het laatste Himalaya-koninkrijk in Azië. De eeuwenoude Bhutaanse cultuur vind je terug in de vele tempels en wonderlijke kloosters.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Bhutan

Bhutan, het land van de donderdraak. Reis door het Himalayagebergte langs indrukwekkende boeddhistische kloosters en laat je overweldigen door adembenemende vergezichten.

Goed voorbereid naar Bhutan

Betalen doe je in Bhutan met de ngultrum. Maar neem vooral genoeg Amerikaanse dollars mee, want pinnen met je Nederlandse bankpas of betalen met een creditcard is lastig in dit land. De beste periodes voor een vakantie in Bhutan zijn maart tot en met mei en september tot en met november. Lees alle praktische informatie en ga goed voorbereid op reis naar Bhutan.

Zien en doen in Bhutan

Ontdek een mysterieus koninkrijk in de Himalaya waar boeddhisme de belangrijkste religie is en waar de term ‘bruto nationaal geluk’ is bedacht. Jouw vakantie naar Bhutan begint in Paro, waar het internationale vliegveld op ruim 2000 meter hoogte ligt. Bezienswaardigheden in de omgeving van Paro zijn de kloosters Rinpung Dzong en Taktshang, het tijgernest, dat op magische wijze lijkt te ontspruiten uit de bergwand. Andere plaatsen om te bezoeken zijn hoofdstad Thimphu en voormalige hoofdstad Punakha.

Ontdek alle reizen naar Bhutan

Houd je wel van avontuur en ben je van plan om een reis naar Bhutan te maken? Verwacht geen vijfsterrenhotels, maar simpele accommodaties en geniet tijdens een individuele rondreis of groepsreis onder begeleiding van een gids van alles dat dit land te bieden heeft. Een vakantie in Bhutan zou je kunnen combineren met een bezoek aan buurland India.