Naar artikel

Teken petitie voor behoud fietspaden in Noord-Hollandse duinen

11 mei 2023

De fietspaden langs de Noord-Hollandse kust worden bedreigd door stuifduinen. Om de fietspaden te behouden roept de ANWB fietsers op om een petitie te tekenen. De ANWB doet dat samen met de Fietsersbond, Fietsplatform en Wielersportbond NTFU.

Eerder dit jaar luidden de vier organisaties al de noodklok over dit probleem. Door zandverstuivingen dreigen fietspaden op steeds meer plekken langs de Noord-Hollandse kust onbegaanbaar te worden.

Het fietspad voorbij Parnassia aan Zee (Bloemendaal) richting de strandopgang Kattendel is nu al versperd door een enorme berg zand. Fietsers worden gewaarschuwd met een bordje ‘Let op! Overstekend duin’.

Wat noordelijker in Noord-Holland wordt het fietspad Blijdensteinsweg tussen Bergen en Schoorl aan Zee de komende jaren periodiek schoongeveegd, omdat het wordt bedreigd door een enorme naastgelegen berg zand. 

Met een petitie wil de ANWB en de samenwerkende organisaties de provincie en terreinbeheerder PWN ertoe bewegen om maatregelen te (blijven) nemen om de toegankelijkheid van deze fietspaden te waarborgen.

Teken de petitie

Zie ook:

ANWB Belangenbehartiging