Naar artikel

Reiswijzer uitgebreid naar 20 landen

3 mei 2022

Nu in veel landen de coronamaatregelen zijn versoepeld, neemt de populariteit van een buitenlandse vakantie toe. Toch kunnen vakantiegangers deze zomer nog steeds te maken krijgen met maatregelen en beperkingen. Reden voor de ANWB om de Reiswijzer weer uit te breiden naar 20 landen, inclusief Nederland.

De Reiswijzer werkt hetzelfde als vorig jaar. Via de Reiswijzer zien vakantiegangers welke regels en maatregelen gelden op hun vakantiebestemming. Ook kunnen bezoekers zich weer aanmelden voor e-mail updates. Het is mogelijk om meerdere landen te selecteren waarover je actuele informatie wilt ontvangen. Nieuw dit jaar is een interactieve kaart, die binnenkort live komt. Die geeft in één oogopslag alle landen uit het aanbod weer.

Reiswijzer 19 miljoen keer geraadpleegd

De Reiswijzer is een succes; vorig jaar werd hij maar liefst 19 miljoen keer geraadpleegd. In de toekomst wil de ANWB in de Reiswijzer landeninformatie, praktische info en actuele reisinformatie samenbrengen. Doel is er een vast hulpmiddel van te maken, waarin Nederlandse vakantiegangers alle relevante reisvoorbereidingsinformatie kunnen vinden.

Bekijk de ANWB Reiswijzer hier.