Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuw: Streetwise de verkeersgame

Vanaf vandaag is de gratis app ‘Streetwise de verkeersgame’ te downloaden voor Apple en Android. Deze app is een aanvulling voor thuis op de praktijklessen van ANWB Streetwise. Op de Prinses Marijkeschool in Nijverdal was vanmorgen de feestelijke lancering.

De nieuwe game helpt kinderen van 8 tot 12 jaar bij het leren van verkeersregels. Ze werken thuis spelenderwijs aan hun verkeerskennis en gaan – samen met een volwassene – in hun eigen buurt op een speciale missie. In de app wordt gebruikgemaakt van Augmented Reality. Als kinderen een aantal oefeningen goed doen, veranderen de zogenoemde wacko’s in het spel in goede verkeersdeelnemers.

Ook voor ouders

Belangrijke thema’s als afleiding in het verkeer en gevaarlijke verkeerssituaties komen aan bod. Ouders en verzorgers krijgen toegang tot extra tips en informatie om hun kind te helpen. Deze informatie is voor ouders erg waardevol, blijkt uit onderzoek. Maar liefst tweederde van de ouders heeft behoefte aan informatie om hun kinderen te begeleiden in het verkeer.

Ernstig gewond

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Tot de leeftijd van 14 jaar is het inschatten van verkeerssituaties lastig, doordat kinderen nog volop in ontwikkeling zijn. Bovendien wordt er steeds meer van kinderen gevraagd in het drukker wordende stadsverkeer. Jaarlijks raken gemiddeld 800 kinderen onder de 14 jaar ernstig gewond bij een fietsongeluk. De ANWB vindt het daarom belangrijk dat er meer aandacht komt voor de verkeersveiligheid en fietsvaardigheden van kinderen.

Kijk voor meer informatie op anwb.nl.