Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

5-jarig Streetwise-programma ‘Veilig naar school’ in Friesland

ANWB Streetwise verzorgt in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation en ondersteund door de provincie de komende 5 jaar het verkeerseducatieprogramma ‘Veilig naar School’ op Friese basisscholen.

Elk kind veilig op de fiets naar school, daar maken Streetwise en de Edwin van der Sar Foundation zich sterk voor. Het programma ‘Veilig naar School’ bestaat uit verkeerseducatielessen en het uitdelen van fietshelmen aan leerlingen van de groepen 3 en 4. Dit praktische, maar vooral leuke en leerzame programma helpt basisscholen in heel Nederland bij het verkeersvaardig maken van kinderen, met de nadruk op leren fietsen. Zo wordt het veiliger rond basisscholen en daalt het aantal verkeersslachtoffers met hoofd- en hersenletsel.

20.000 fietshelmen

Sinds de start van ‘Veilig naar School’ in 2019, hebben landelijk 20.000 basisschoolleerlingen deelgenomen aan het lesprogramma en een helm ontvangen. De aftrap voor het 5-jarig programma in Friesland vond afgelopen donderdag plaats op basisschool de Wynwizer in Leeuwarden. 
Lees meer over de samenwerking tussen ANWB Streetwise en de Edwin van der Sar Foundation.