Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

In ere hersteld: Mergellandfietsroute

De Mergellandfietsroute is terug van weggeweest. In samenwerking met Visit Zuid-Limburg heeft de ANWB de populaire fietsklassieker opnieuw uitgezet, langs het fietsknooppuntennetwerk.

De route loopt door het glooiende Zuid-Limburgse landschap, langs vakwerkboerderijen, groeven en kastelen. Tel daarbij op de schoonheid van het landschap en je hebt één van de populairste en uitdagendste fietsroutes van Nederland.

Aangelegd in 1963

De ANWB legde de route aan in 1963, voorzien van bewegwijzering. In 2015 werd de ANWB-bewegwijzering verwijderd. De ANWB en Visit Zuid-Limburg staken de koppen bij elkaar om de route in ere te herstellen, met als uitganspunten spreiding van fietsers door de hele regio en geen extra (onderhoud van) borden.

Kilometervreters en recreatieve fietsers

En nu is de geliefde klassieker terug, zorgvuldig uitgestippeld langs fietsknooppunten. Kilometervreters rijden de 155 kilometer aan één stuk, voor de recreatieve fietser is het een driedaagse, opgedeeld in deelroutes van 48, 63 en 64 kilometer lang. Af en toe pittig, maar ook zeer geschikt voor fietsers met een e-bike.

Mergellandroute