Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wouter Nooij weg bij de ANWB

15 juni 2021

Per 1 augustus vertrekt Wouter Nooij als directeur van ANWB Retail. Hij wordt commercieel directeur bij Kooyman op Curaҫao.

“Ik verlaat de ANWB en mijn collega’s met pijn in het hart. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de bijzondere stap die ik nu met mijn gezin ga zetten. ANWB Retail heeft de afgelopen twee jaar mooie en grote ontwikkelingen doorgemaakt. Er is nog genoeg te doen in de samenwerking met andere ANWB-onderdelen en het realiseren van een excellente omnichannel klantervaring”, aldus Wouter. “Ik draag dat met een gerust hart over aan een opvolger.”

Wouter Nooij trad eind 2017 toe tot het directieteam van de ANWB met de eindverantwoordelijkheid voor heel Retail. Zijn ANWB-loopbaan startte in 2010, toen hij voor ruim 3 jaar binnenkwam als manager Formule. Na een uitstapje van 2 jaar kwam hij in 2015 terug in het MT Retail als directeur van de winkelorganisatie.

De afgelopen jaren leidde hij de verzelfstandiging van ANWB Retail. Ook stond hij aan de lat van het eerdere strategietraject, waarin de organisatiestructuur van Retail zelf en de samenhang met andere onderdelen binnen de ANWB anders werd ingericht. Deze aanpak, waarin ANWB Retail onder meer ging werken met marktgebieden en een flexibeler vestigingsbeleid, gaf het verlieslatende bedrijfsonderdeel de boost die het nodig had. 

CEO Marga de Jager vindt het jammer dat Wouter de ANWB verlaat. “Het is echt een felicitatie waard dat hij zijn hart volgt en tegelijkertijd zullen wij hem als directeur Retail, maar ook als collega in het ANWB-directieteam gaan missen. Wouter is een inspirerend boegbeeld voor de Retail-collega’s geweest en heeft de organisatie door een moeilijke tijd heen geloodst.”

Over de opvolging van Wouter Nooij wordt later meer bekendgemaakt.