Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB-vrijwilligers vragen mening fietsers over fietsveiligheid

1 september 2020

Vrijwilligers van de ANWB in Zeeland hebben deze zomer bijna 600 mensen hun mening gevraagd over fietsveiligheid, favoriete fietsroutes en de kwaliteit van de routes.

Vrijwilligers van de ANWB in Zeeland hebben deze zomer bijna 600 mensen hun mening gevraagd over fietsveiligheid, favoriete fietsroutes en de kwaliteit van de routes. Het onderzoek gebeurde op verzoek van de provincie Zeeland. Zowel inwoners als toeristen werden ondervraagd.

Rotondes lastig
 

De helft van de ondervraagde fietsers vindt het makkelijk om routes uit te zetten via internet. Van die groep geeft 70% aan dat ze op internet maar weinig kunnen vinden over verkeersregels. Ook geven mensen aan dat ze rotondes lastig vinden, omdat deze steeds weer anders zijn ingericht. Met name de Belgische fietsers ervaren dit. Fietspaden met tweerichtingsverkeer zijn over het algemeen te smal, zo vinden de Zeeuwse fietsers. Ook vinden ze het storend dat er op het fietspad met zoveel verschillende snelheden wordt gereden, denk aan wielrenners, mensen met een elektrische fiets, scooters en ‘gewone’ fietsers. Volgende week spreekt de ANWB met de provincie Zeeland over de uitkomsten.

Zie ook:

ANWB Belangenbehartiging