Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kinderfietsenplan overhandigt 12.500ste fiets

16 mei 2019

Het ANWB Kinderfietsenplan heeft in Den Bosch de 12.500ste opgeknapte fiets overhandigd aan het Nationaal Fonds Kinderhulp. Deze fietsen worden cadeau gedaan aan kinderen uit gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Op de foto van links naar rechts: Gaby van den Biggelaar (Leergeld NL) Sanne van de Rotten (ANWB Kinderfietsenplan), Jan Weezendonk (directeur Nationaal Fonds Kinderhulp), Frits van Bruggen (hoofddirecteur ANWB), Wethouder Ufuk Kâhya.


De aanwezige wethouder Ufuk Kâhya uit Den Bosch gaf aan het initiatief van de ANWB van harte te steunen.  'Het is voor ons belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen op de fiets naar bijvoorbeeld een sportclub of school te gaan'.

Kinderfietsenplan sinds 2015 actief

In 2015 zette de ANWB het Kinderfietsplan op, een programma om kinderen te helpen die opgroeien in gezinnen waar thuis geen geld is voor een fiets. De ANWB vindt dat iedereen in Nederland mobiel moet kunnen zijn, ook deze kinderen. Met haar 4,5 miljoen leden heeft de ANWB het netwerk onder Nederlanders om veel fietsen op te halen. Via onder meer het Nationaal Fonds Kinderhulp komt de fiets terecht bij kinderen die een fiets hard nodig hebben. 

Lichte stijging donaties

Dankzij deze samenwerking stapten al duizenden kinderen op de fiets. De ANWB ziet een lichte stijging in het aantal donaties. Met een opmerkelijke piek in het voorjaar als mensen hun schuurtjes opruimen. Fietsen zijn voor kinderen vaak de enige manier om van A naar B te komen. 

Ook een fiets over?

Om een fiets te doneren kun je deze inleveren bij één van de zeventien inzamelingspunten verspreid over het land. Ook kun je je fiets aanmelden op de website. De ANWB haalt de fiets dan gratis op. De komende maanden kunnen Nederlanders zelf een inzamelingsactie starten met behulp van een inzamelpakket. Kijk voor het aanmelden van een fiets of het organiseren voor een inzamelingsactie op anwb.nl/kinderfietsenplan.