Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe werkt de ANWB Verkoopservice?

Enthousiast geworden over de ANWB Verkoopservice? De ANWB biedt in samenwerking met BCA Autoveiling een alternatieve oplossing voor het verkopen van een motor aan. Zo werkt het!

Stap 1: een gegarandeerde prijs aanvragen

Om een zo nauwkeurig mogelijke prijs af te kunnen geven hebben we de nodige gegevens van je motor nodig:

  • kenteken en kilometerstand
  • merk, type en uitvoering, extra opties
  • de uiterlijke en technische staat van de motor

Aanvullend daarop hebben we een aantal foto’s uit specifieke hoeken van de motor nodig (zie voorbeelden). Als je motor beschadigingen heeft willen we daar ook graag een foto van ontvangen.


Stap 2: een gegarandeerde prijs ontvangen

Met de door jou ingevulde gegevens en de foto's kunnen de experts van BCA Autoveiling goed inschatten wat de motor op dat moment waard is en geven zij binnen 1 werkdag een gegarandeerde prijs op. Op die prijs worden de servicekosten nog in mindering gebracht. Deze kosten betaal je alleen als je ook daadwerkelijk je motor verkoopt via de ANWB Verkoopservice. De hoogte van de servicekosten hangt af van de hoogte van de prijs. De prijs is 5 werkdagen geldig. Het staat je vrij om hier niet op in te gaan en je motor op een andere manier te verkopen. 

Stap 3: het bod accepteren en je motor inleveren

Als je de prijs accepteert moet je het voertuig inleveren bij een inleverpunt. Hiervoor kun je een afspraak maken bij één van de inleverpunten van de ANWB Verkoopservice.

Op het inleverpunt wordt de motor gecontroleerd op de jou doorgegeven specificaties en eventuele schades. Om te bepalen of schades wel of niet acceptabel zijn, zijn er inleverrichtlijnen opgesteld.

Wat moet je meenemen naar het  inleverpunt?

  • De motor
  • Het kentekenbewijs
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een machtiging voor als de motor niet op jouw naam staat.

Stap 4: motor verkocht

Na het inleveren van je motor bij een inleverpunt krijg je een vrijwaringsbewijs mee. Dit is het bewijs dat de motor officieel niet meer op jouw naam staat. Het gegarandeerde bedrag voor de motor wordt binnen 1 werkdag na inlevering automatisch op je rekening gestort.


Vragen over de ANWB Verkoopservice?

Bekijk de veelgestelde vragen