4 tips onbezorgd onderweg met de ANWB Onderweg app

Zo stap je relaxed in de auto, elke dag weer

Je kent het wel, je wil snel navigeren naar een benzinepomp terwijl je aan het rijden bent, maar dan moet je alles opnieuw instellen. En dat is geen goed idee onder het rijden. Of je loopt in een onbekende stad en kunt de parkeergarage waar je hebt geparkeerd niet meer terugvinden. Dat is nu voorgoed verleden tijd.

Parkeergarages, je auto makkelijker terugvinden, goedkoop tanken en navigeren: wat als je alles in één oogopslag zou kunnen zien, checken en boeken? En ook nog verkeersmeldingen krijgt die essentieel zijn voor jouw route? En zou het niet fijn zijn, mocht je pech hebben, om je geen zorgen te hoeven maken over het bellen van de pechdienst? Om van tevoren, onderweg en zelfs op plaats van bestemming tal van slimme adviezen te krijgen?

Goed nieuws, want de ANWB biedt je dit allemaal met de ANWB Onderweg-app. We hebben ’m volledig vernieuwd en uitgedost met allerlei slimme, leuke opties die zelfs voor jou werken als je de app niet actief gebruikt. Dit zijn functies die elke automobilist kan gebruiken om zorgeloos de weg op te gaan, elke dag. Naar werk, op vakantie, naar vrienden en familie of gewoon lekker toeren in je eentje.

4 tips voor een zorgeloze autorit

  1. Kies de goedkoopste tankstations en route

Je bent lekker van A naar B aan het navigeren, maar je moet hoognodig tanken of laden. Dat kan. In een handig overzicht zie je in een oogopslag waar je dichtbij kunt tanken, welke pomp de goedkoopste is en welke laadpunten er beschikbaar zijn.

  1. Altijd de beste parkeerplek

Ben je in een stad op zoek naar een goede en betaalbare parkeerplek? Open je app en kies de dichtstbijzijnde of goedkoopste parkeermogelijkheid. Je kunt ook van tevoren een parkeergarageplek reserveren.

  1. Vind je auto terug

Ben jij ook zo vaak op zoek naar de plek waar je de auto hebt geparkeerd? Start je een parkeertransactie in de app, dan vind je altijd de straat/parkeergarage terug waar je auto staat geparkeerd. Dubbel handig!

  1. Een gewaarschuwd mens telt voor twee

De app stuurt waarschuwingen over een file of spookrijder en bijvoorbeeld dat het onderweg glad is of je even je snelheid aan moet passen vanwege een trajectcontrole. Handige notificaties die ook werken als je de app niet actief gebruikt. Alles voor een zorgeloze rit.

Download ook de ANWB Onderweg app en geniet nog meer van je autorit.

Heb je de ANWB Onderweg app geïnstalleerd, dan tik je op Parkeren in menubalk onderin de app. Je krijgt dan een compleet overzicht van alle parkeermogelijkheden in de buurt. Want als je nét een straat verder parkeert, kan dat al snel een paar euro schelen.

Zoek je een bestemming die niet bij je in de buurt is? Dan zijn er twee routes in de ANWB Onderweg app om de parkeeropties te verkennen.

  • Optie 1: Gebruik dan de zoekbalk bovenin om je bestemming in te voeren. Je krijgt dan een overzichtskaart met alle parkeermogelijkheden rondom je bestemming.

  • Optie 2: Via de routeplanner in de ANWB Onderweg app kun je de parkeermogelijkheden rondom je bestemming ook opzoeken. Je plant dan een route in de app en klikt vervolgens op de parkeerkosten-regel.

Als je op een van de parkeeropties tikt, krijg je gedetailleerde informatie over de prijs die je gaat betalen. Je ziet hoeveel je het eerste uur betaalt, wanneer de dure en goedkope tijdstippen zijn en wat het maximum tarief per dag is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wil je parkeren op een heel specifieke plek, dan kun je op basis van zonecode, adres of postcode kijken wat de actuele prijzen in de buurt zijn.

Gratis parkeren in de buurt? Dat meldt de ANWB Onderweg app ook

Is er binnen 750 meter ook een gratis parkeerplaats te vinden? Dan tipt de app je hier nu handig over. De app geeft direct onder de betaalde parkeerplaatsen bij het kopje 'Gratis parkeren' aan binnen hoeveel meter en in welke straat je deze gratis parkeerplek kunt vinden. Zo betaal je zéker nooit te veel.

Sta je het liefst in een parkeergarage, dan wil je er natuurlijk niet voor niets naartoe rijden. Het is wel zo handig dat je van tevoren al kunt zien hoeveel plekken er vrij zijn. Bij het bekijken van het detailscherm zie je rechtsboven met een groen cijfer het aantal beschikbare parkeerplaatsen. Dit werkt uiteraard alleen in parkeergarages en op parkeerterreinen met beperkte capaciteit. Bij parkeren op straat zul je zelf rond moeten rijden, op zoek naar een plekje.

In de ANWB Onderweg app zit ook een gratis testfunctie voor mensen die thuis op bank zelf willen testen hoe het mobiel parkeren werkt met de ANWB Onderweg-app en ANWB Parkeren. Ook handig om deze app eens te vergelijken met je eigen parkeerapp. Tijdens het gratis testen kun je thuis op de bank het ANWB Parkeren met de ANWB Onderweg app ervaren en ga je de volgende keer met een goed gevoel op pad. Laat de transactie gerust een paar uur lopen op je iPhone en ervaar de gratis parkeerherinneringen zelf.

Probeer gratis thuis de ANWB Onderweg app