Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Parkeren: gratis uitproberen

24 uur per dag, 7 dagen in de week met testzone 999999

Met ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app wordt parkeren wel heel erg gemakkelijk. En goedkoper: je vindt de goedkoopste parkeerplekken in de buurt én je betaalt tot op de minuut precies. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig. En je kunt zelfs thuis op de bank testen en oefenen.

Wil jij gratis proefdraaien om te ervaren hoe gemakkelijk mobiel parkeren werkt? Dat kan met onze gratis testzone 999999! Ook als je klant bent bij een andere parkeeraanbieder. Op deze pagina leggen we uit hoe je ANWB Parkeren gebruikt.

Gratis proberen: testzone 999999

24 uur per dag, 7 dagen in de week kun je gratis testen hoe ANWB Parkeren werkt in de ANWB Onderweg app.

Voordat je begint: parkeeraccount aanmaken

Registreer eerst voor ANWB Parkeren. Houd hiervoor je ANWB lidmaatschapsnummer en betaalgegevens bij de hand. 

Maak een ANWB Parkeren account aan 

Download de Onderweg app

Download de ANWB Onderweg app als je de ANWB app nog niet op je mobiel hebt staan. De app is beschikbaar voor Android en iPhone. 

Download de parkeerapp ANWB Onderweg 

Test stap 1 

Open de ANWB Onderweg app, tik onderin het scherm op 'Parkeren'. Voer in het volgende scherm bovenin de zoekbalk (onder 'Waar?') zonecode 999999 in. Dit is een testzone waarbij je 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis (zonder gebruikskosten te betalen) fictief kan parkeren. Selecteer vervolgens 'ANWB Test Zone, ANWB Test' en druk op Start.

Test stap 2

Sluit de ANWB Onderweg app af. De testtransactie loopt op de achtergrond door. Ieder uur ontvang je pushberichten, zodat je weet dat de testtransactie loopt. Is alles duidelijk? Keer dan terug naar 'Parkeren' in de Onderweg app en druk op Stop om de fictieve testtransactie te stoppen. 

Test stap 3

Na het stoppen van de transactie in de app krijg je direct een overzicht van de parkeerduur en -kosten. 

Testen kan zo vaak en lang als je wilt. Ook als je klant bent bij een andere parkeeraanbieder.