Probeer ANWB Parkeren gratis thuis

24 uur per dag 7 dagen in de week met de testzone 999999

Betaald parkeren, leuker kunnen we het niet maken. Wel makkelijker én tot 20% goedkoper. Met ANWB Parkeren en de ANWB Onderweg app. Nooit meer zoeken naar een parkeerautomaat, uitvogelen hoe die werkt en vooraf niet weten hoe lang je wilt parkeren.

Wil jij het thuis op de bank gratis uitproberen om te ervaren hoe makkelijk mobiel parkeren is? Dat kan met onze gratis testzone 999999! Ook als je klant bent bij een andere parkeeraanbieder. Op deze pagina leggen we uit hoe dat kan.

Parkeer je zelf op de bank en test de ANWB Parkeren app

Gratis thuis proberen met testzone 999999

24 uur per dag 7 dagen in de week kun je (thuis op de bank) gratis testen hoe de parkeerapp ANWB Onderweg werkt met ANWB Parkeren.

Stap 1

Vraag een gratis login aan op anwb.nl/mobielparkeren (kies “Kort Parkeren” of “Standaard”) en ervaar hoe makkelijk parkeren met de ANWB is. Als je al een klantnummer hebt van Yellowbrick en/of ANWB Parkeren, dan kun je deze stap overslaan.

Gratis registreren voor ANWB Parkeren

Stap 2

Download de ANWB Onderweg app als je de ANWB app nog niet op je smartphone hebt staan. De app is beschikbaar voor Android en iPhone. Volgens de Consumentenbond de meest betrouwbare parkeerapp (test parkeerapps juni 2018).

Download de parkeerapp ANWB Onderweg

Stap 3

Open de ANWB Onderweg app en voer bij Parkeren via de knop  “Voer zonecode in” de testzone 999999 (6 x 9) in. Dit is een testzone waarbij er 24 uur per dag 7 dagen per week gratis (zonder gebruikskosten te betalen) fictief geparkeerd kan worden. Start een test-transactie en sluit de ANWB Onderweg app af. De test-transactie loopt op de achtergrond door. Ieder uur ontvang je handige pushberichten zodat je weet dat de test-transactie loopt.

Testen kan zo vaak en lang je wilt. Ook als je klant bent bij een andere parkeeraanbieder. Zo kun je gratis ook eens testen hoe mobiel parkeren via de ANWB Onderweg app werkt.

Hoe werkt mobiel parkeren bij ANWB Parkeren

Testen in de testzone 999999 is altijd gratis. Graag leggen we je ook uit hoe mobiel parkeren via een app werkt als je later op straat jouw auto echt wil parkeren en jouw parkeergeld met de parkeerapp ANWB Onderweg wil betalen.

Je parkeert je auto. Normaal gesproken zoek je de dichtstbijzijnde parkeerautomaat op, maar dat hoeft niet meer. Je hebt met de parkeerapp ANWB Onderweg en de gratis login voor ANWB Parkeren “je eigen parkeerautomaat” op zak.

Je opent de ANWB Onderweg app en drukt op “Bekijk parkeeropties in de buurt”. De app laat op basis van jouw locatie de dichtstbijzijnde parkeerzones zien. Dit zijn de nummers die op de parkeerautomaat staan. Je selecteert het nummer van de dichtstbijzijnde automaat (zonder dat u er naar toe hoeft te lopen).

Je start de parkeertijd met de app. De controleur ziet aan de hand van je kenteken dat de betaling loopt.

Uit-geparkeerd? Stop de tijd met de app. Je betaalt het parkeergeld en de transactiekosten (als je parkeert in een zone die betaald is) achteraf via je bankrekening.

ANWB-leden betalen met ANWB Parkeren altijd het laagste parkeertarief en krijgen ook nog korting op de transactiekosten die Yellowbrick regulier hanteert. De transactiekosten zijn lager dan het geld dat je had ‘weggegeven’ aan onnodige parkeerminuten. Zo bespaar je tot 20% ten opzichte van de parkeerautomaat.

Ledenvoordeel op de reguliere tarieven van Yellowbrick na gratis registratie op anwb.nl/mobielparkeren:

  • Lagere gebruikskosten. 
  • Geen toeslag als je betaalt met creditcard.
  • Gratis herinneringen via de ANWB Onderweg-app.
  • Volgens de Consumentenbond de betrouwbaarste parkeerapp
  • Parkeer je niet in een betaalde parkeerzone dan zijn er ook geen vaste kosten (tenzij je kiest voor een abonnement).
  • Er is al een ANWB Parkeren product met transactiekosten vanaf 15 cent. Bij de gratis testzone betaal je nooit transactiekosten.

Heb je onderweg geen internet op je telefoon of wil je liever via een belverbinding een parkeertransactie starten? Dat kan ook met ANWB Parkeren. Je belt (na de gratis registratie) dan 088-2742536 en toetst de zonecode in. Ben je klaar met parkeren dan bel je ditzelfde nummer weer en je kunt de transactie direct stoppen.