Een dagje uit in Rotterdam

Manhattan aan de Maas, zo noemt men Rotterdam. Niet zo raar ook, want de hoogste gebouwen van Nederland staan hier. Daarnaast is Rotterdam opnieuw uitgeroepen tot dé stad van Europa! En er is zoveel te beleven: Euromast, prachtige musea, een rondvaart door Europa's grootste haven, Miniworld. Rotterdam, ech wel!

Hieronder vind je een overzicht met verschillende uitjes in Rotterdam. Veel van deze uitjes zijn ook nog eens met voordeel te bestellen bij het Land van ANWB. Wat ga jij allemaal doen in Rotterdam?

Naar het Maritiem Museum

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Zo kun je in de 'Offshore Experience' mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je door een 360 graden filmprojectie en special effects aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Of bewonder in de tentoonstelling ‘Topstukken’ de 25 pareltjes uit de collectie. Ga met astronaut André Kuipers op ontdekkingsreis in ‘Expeditie Knappe Koppen’, stap aan boord van een cruiseschip in ‘Zeekastelen’ en ontdek de passie van woonbootbewoners in ‘Wonen op water’.

Kom naar het Maritiem Museum

Mini World Rotterdam

In deze grote overdekte miniatuurwereld vlakbij Rotterdam CS is een wereld in het klein te ontdekken, vol met mooie en vaak grappige details. Ontdek op unieke wijze wereldstad Rotterdam, inclusief haar prachtige havens en omringende, typisch Nederlandse landschappen.

Kom naar Mini World Rotterdam  

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen in Nederland. Duik in het geheel overdekte Oceanium, zie de haaien boven je hoofd zwemmen en laat je betoveren door het Great Barrier Reef. Beleef tropische temperaturen, heerlijk geurende bloemen en duizenden kleurrijke Zuid-Amerikaanse vlinders in vlinderparadijs Amazonica. Struin door de Aziatische moerassen en sta oog in oog met de tijgers. Op de savanne in Afrika ontmoet je de giraffen. Vervolg je ontdekkingstocht en bewonder de nieuwe grazende bewoners van Blijdorp: de gelada's, 'babbelende' apen uit Ethiopië.

Bezoek Diergaarde Blijdorp

Schaatsbaan Rotterdam

Kom schaatsen op de grootste en gezelligste pop-up ijsbaan ter wereld. Je kan hier in de maanden december, januari en februari elke dag naar hartenlust komen schaatsen. Of je nu gevorderd bent of juist een beginner, voor alle doelgroepen is er ijs. Ga je al vliegensvlug pootje-over de bocht door? Dan kan je terecht op de 400-meterbaan. Sta jij meer als bambi op het ijs? Dan kan je op de uitgebreide funbaan lekker oefenen en voortkabbelen. (Even) klaar met schaatsen? Op het overkapte horecaplein is genoeg plek of duik de warmte in in het nieuwe restaurant!

Kom naar de Schaatsbaan Rotterdam

Euromast High Tea

High Tea krijgt wel een hele letterlijke betekenis wanneer dit op de Euromast gebeurt. Hoog boven Rotterdam, genieten van het uitzicht en de lekkerste hapjes! De Euromast High Tea bestaat uit onbeperkt thee met een etagère vol zoete en hartige verleidingen.

Kom naar de Euromast