Meest gestelde vragen Land van ANWB

Hier vind je de meest gestelde vragen met antwoord over het Land van ANWB en het bestellen van tickets.

Over het Land van ANWB

Land van ANWB verkoopt tickets op het gebied van attractieparken, bezienswaardigheden, musea, dierentuinen, sauna´s, evenementen, beurzen, sportactiviteiten, festivals en theatervoorstellingen.

Met een ANWB Ticket heb je veelal korting ten opzichte van de kassaprijs. Je kunt jouw ANWB Ticket van tevoren kopen en je hoeft niet in de rij voor de kassa te staan. En: hoe langer je ANWB-lid bent, hoe meer voordeel of extra's je in bepaalde gevallen krijgt. 

Het is per aanbieding verschillend hoe lang de ANWB Tickets geldig zijn. De geldigheid staat altijd aangegeven op de informatiepagina van de betreffende aanbieding, in het bestelproces en op de tickets zelf.

Het ANWB Ticket is niet persoonsgebonden. Je kunt het inderdaad cadeau geven. Wij raden je wel aan je eigen e-mailadres op te geven in het bestelproces, zodat je zeker weet dat de e-mail goed aankomt.

De prijzen die gecommuniceerd worden op de website van het Land van ANWB, zijn altijd de reguliere kassaprijzen van het uitje. De online prijzen worden bij Land van ANWB niet vermeld. 
Het kan zijn dat een uitje tussentijds de prijs wijzigt of met een actie komt waardoor hun prijs lager uitvalt dan de ANWB ledenprijs. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen. 
 

Nee, dit is een exclusieve service voor ANWB-leden. Het invullen van een lidmaatschapsnummer tijdens de bestelling is verplicht. 

Neem contact op met het Leden Service Center via 088 269 2222.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag te bereiken van 8.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Het bestelproces, de betaling en de tickets

Tickets bestellen via Land van ANWB is mogelijk met elk particulier lidmaatschapsnummer. Tickets bestellen met een zakelijk lidmaatschapsnummer is niet mogelijk. Je kunt betalen met iDEAL (internetbankieren via ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Moneyou, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank, van Lanschot), creditcard  en, indien aangegeven, met de ANWB Cadeaucard. Zodra de betaling binnen is ontvang je de tickets binnen 5 tot 60 minuten per e-mail. Tickets dienen geprint meegenomen te worden, tenzij anders vermeld staat in de ontvangen ticketmail. Het is niet overal mogelijk om tickets op een mobiel apparaat te laten zien en te laten scannen. Elk ticket is voorzien van een unieke barcode. Bij je bezoek wordt het ANWB Ticket bij de ingang elektronisch gecontroleerd en geregistreerd. 

Let op: bovenstaande omschrijving geldt alleen voor e-tickets. Tickets voor Disneyland Paris zijn fysieke tickets die per post verzonden worden binnen vijf werkdagen na de bestelling.

Het ANWB Ticket wordt binnen 5 tot 60 minuten na de bestelling verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. Controleer dus zorgvuldig of het ingevulde e-mailadres klopt voordat je je bestelling af gaat ronden. De tickets kunnen in de spambox, junkmail of ongewenste e-mail terecht komen. Controleer deze map dus ook altijd goed na je bestelling. Heb je de tickets na 60 minuten nog niet ontvangen en heb je de ongewenste e-mail gecheckt? Neem dan contact op het met Leden Service Center. 

Tickets voor Disneyland Paris worden altijd per post verstuurd. De tickets worden binnen 5 werkdagen na de bestelling verzonden. Is de waarde van je bestelling hoger dan € 189,-, dan wordt de bestelling aangetekend verzonden. Een handtekening voor ontvangst is dus vereist: deze post moet je persoonlijk in ontvangst nemen. Mocht je onverhoopt niet thuis zijn als de bestelling wordt aangeboden, kun je deze middels een briefje van de postbode afhalen op het postkantoor. 
 

Het is voor een deel van de aanbiedingen mogelijk om je ANWB Ticket met een ANWB Cadeaucard te betalen. Betalen met elke andere cadeaukaart, zoals de Podium Cadeaukaart, is niet mogelijk. Tijdens het bestellen van je tickets staan de mogelijke betaalmethodes aangegeven. 

Voor dagjes uit kunnen er maximaal 8 tickets per ticketsoort besteld worden. Indien je meer tickets nodig hebt, kun je meerdere bestellingen plaatsen mits de aankoop niet bestemd is voor doorverkoop. Wij adviseren bij bestelling van grote aantallen eerst de website van het uitje te raadplegen op speciale groepstarieven. 

De betaling wordt gecontroleerd en akkoord bevonden door jouw bank. Het kan voorkomen dat tijdens dit controleproces de betaling wordt afgebroken. Check bij twijfel eerst of de betaling is afgeschreven voordat je een nieuwe bestelling plaatst. Bestellingen kunnen niet worden teruggedraaid en/of terugbetaald. 

Het kan zijn dat de website als gevolg van onderhoud of een technische storing tijdelijk niet bereikbaar is. Probeer het later nogmaals. De ANWB kan niet aansprakelijk worden gesteld of op kosten verhaald worden vanwege het niet werken van de website.
Tickets bestellen via Land van ANWB werkt het best op een laptop of computer via de browser Google Chrome. Tickets bestellen via tablet of smartphone werkt nog niet optimaal. Wij raden altijd aan om de tickets te bestellen via een computer of laptop en via de browser Google Chrome.
 

Land van ANWB krijgt altijd een beperkte voorraad tickets om te verkopen. Daardoor kan het een enkele keer voorkomen dat tickets uitverkocht zijn. Wij doen ons best om de voorraad dan zo snel mogelijk aan te vullen. De ANWB kan niet aansprakelijk worden gesteld of op kosten verhaald worden vanwege het niet op voorraad hebben van tickets.

Dit is afhankelijk van welk uitje je bezoekt. In de ticketmail die je ontvangt na je bestelling staat aangegeven of je het ticket vanaf je mobiele telefoon kunt laten scannen. Ook staat dit aangegeven in het bestelproces. Staat hier niets over vermeld, dan is mobiel scannen niet mogelijk en dien je het ticket geprint mee te nemen. Zorg ervoor dat de streepjescode of QR-code duidelijk geprint is en niet gevouwen wordt. 

Het is niet mogelijk om ANWB Tickets op te halen in een ANWB winkel. Tickets worden altijd verzonden naar het opgegeven e-mailadres.

Tickets voor theatervoorstellingen, festivals en shows zijn niet in de winkel te koop. Tickets voor attractieparken, bezienswaardigheden, musea, dierentuinen, sauna’s, evenementen, beurzen en sportactiviteiten zijn in enkele gevallen in de ANWB Winkel te koop. Dit staat altijd aangegeven in de bestelvoorwaarden op de detailpagina. Controleer dus goed de voorwaarden op de pagina van het desbetreffende uitje. 

Servicekosten zijn kosten die gemaakt worden om een ticketing-systeem te draaien en in te richten, bankkosten etc. 
De gecommuniceerde ledenprijs op de detailpagina van theatervoorstellingen, festivals en shows is altijd inclusief servicekosten. De servicekosten variëren per aanbieding, deze zijn afhankelijk van externe afdrachten. De servicekosten staan altijd op de informatiepagina van de betreffende aanbieding vermeld. 
Bij slechts een aantal dagjes uit hanteren wij servicekosten van € 0,50 per ticket, met een maximum van € 2,- per bestelling. Dit wordt altijd op de informatiepagina aangegeven indien dit het geval is.
 

Problemen na het bestellen

De tickets worden binnen 5 tot 60 minuten na de bestelling verzonden naar het opgegeven e-mailadres. Heb je na 60 minuten geen e-mail ontvangen? Dan kan het zijn dat er een onjuist e-mailadres is ingevuld, de mail in je ongewenste mail terecht is gekomen of dat er iets is misgegaan met de bestelling. Controleer altijd eerst je ongewenste mail voordat je contact opneemt met het Leden Service Center omdat je je tickets niet hebt ontvangen. Let op, plaats geen nieuwe bestelling: bestellingen kunnen door ons niet worden teruggedraaid en/of terugbetaald. 

Om theatertickets te openen heb je een PDF reader nodig. Indien je dit niet hebt kun je deze gratis downloaden via Acrobat Reader.
Tickets voor dagjes uit zitten in de bijlage van de e-mail. De tickets zijn direct te openen en (indien nodig) te printen.
 

ANWB Tickets kunnen vanuit de ticketmail direct geprint worden. Als het printen niet lukt, ligt dit aan de instellingen van de printer. Controleer deze of stuur de ticketmail door naar een bekende, zodat je de tickets daar uit kunt printen. 

Voor enkele aanbiedingen is reserveren voorafgaand aan je bezoek noodzakelijk. Na reserveren ontvang je dan het daadwerkelijke toegangsbewijs. Als er vooraf gereserveerd moet worden, staat dit altijd op de informatiepagina en op de voucher die je van Land van ANWB ontvangt aangegeven. Op de voucher van Land van ANWB staat in een stappenplan aangegeven hoe je de reservering kunt plaatsen, dit is vaak met behulp van een unieke actiecode die op de voucher gedrukt staat. 
Reserveringen moeten bijna altijd geplaatst worden op de website van het betreffende uitje. Land van ANWB heeft geen inzicht in die reserveringssystemen en de reserveringscodes van de partner. Als er zich problemen voordoen in het reserveringsproces raden wij dan ook aan om rechtstreeks contact op te nemen met het uitje. Vermeld hierbij duidelijk dat je je ticket hebt aangeschaft via Land van ANWB en dat je hiermee een reservering probeert te plaatsen.
 

Een aangeschaft ANWB Ticket kan, om welke reden dan ook, niet worden teruggegeven. Restitutie is niet mogelijk. Ook is het ticket niet in te wisselen voor tickets geldig in een andere periode. Mocht je door ziekte, regen of om andere redenen niet op je voorkeursdag je bezoek kunnen brengen, dan kun je met hetzelfde ANWB Ticket op een ander moment in het seizoen gaan binnen de geldigheidsduur van het aangeschafte ANWB Ticket. Ook kun je iemand anders met het ticket blij maken. 
Voor theatertickets is het mogelijk om de tickets om te boeken naar een andere datum of je kunt gebruik maken van je annuleringsverzekering. Scroll naar beneden voor de vragen over theatertickets om hier meer informatie over te vinden.
 

Theatertickets

Voor enkele theatervoorstellingen is het mogelijk om in te zien welke stoelen wij in de verkoop hebben en om zelf stoelen te kiezen in het bestelproces. Als dit mogelijk is, is er in het bestelproces de optie ‘stoelkeuze’ te zien. Door hier op te klikken komt er een plattegrond in beeld waarop je kunt zien welke stoelen wij in de verkoop hebben. Door de stoelen aan te klikken kun je de stoelen reserveren. Let op: je kunt alleen stoelen aanklikken en reserveren die zich naast elkaar bevinden. 
Als je voor de optie ‘automatische stoelkeuze’ kiest, krijg je altijd de best beschikbare plekken die via Land van ANWB voor de verkoop zijn toegewezen. Het is niet mogelijk om vooraf aan te geven welke stoelen dit zijn.
 

Gekozen stoelen worden een uur in reservering gehouden, geteld vanaf het moment dat je aan de bestelling bent begonnen. Na het uur worden de stoelen vrijgegeven en kun je dezelfde stoelen opnieuw selecteren. Let op, de stoelen zijn nu voor iedereen zichtbaar dus kunnen ook door een ander worden geboekt.

Je kunt, onder bepaalde voorwaarden, het theaterticket omboeken naar een andere datum. De omboekingskosten bedragen € 4,05 per ticket. De verdere voorwaarden om je tickets om te kunnen boeken verschillen per voorstelling.
Theatertickets koop je altijd inclusief een annuleringsverzekering. Onder bepaalde voorwaarden zoals ziekte of een sterfgeval kan de bestelling geannuleerd worden. Stuur een e-mail naar landvananwb@anwb.nl om de polisvoorwaarden en het aangifteformulier aan te vragen. Lees altijd goed de polisvoorwaarden om na te gaan of je in aanmerking komt voor de annuleringsverzekering. Het aangifteformulier mag gestuurd worden naar Unigarant, zij behandelen de aanvraag. 
 

Voor bijna elke theatervoorstelling waar Land van ANWB tickets voor verkoopt is het mogelijk om rolstoelplekken te boeken. Stuur een e-mail naar tickets@anwb.nl met je volledige NAW-gegevens, telefoonnummer, welke voorstelling je wilt bezoeken op welke datum + tijdstip, hoeveel personen er in een rolstoel zitten/mindervalide zijn en hoeveel begeleiders er mee gaan. Er wordt dan contact opgenomen met het theater om na te vragen of zij nog rolstoelplekken beschikbaar hebben. Hier kunnen enkele dagen overheen gaan, er wordt contact met je opgenomen zodra er meer informatie beschikbaar is. 
Deze afhandeling vindt grotendeels via e-mail plaats.
 

Theaters bepalen zelf of zij met een kortingsactie via het Land van ANWB mee willen doen. Als een theater niet tussen de locatiemogelijkheden staat, nemen zij geen deel aan deze kortingsactie. 

Als er theatertickets zijn uitverkocht vragen wij bij het theater na of zij nog extra stoelen in de verkoop willen doen via Land van ANWB. Deze keus is aan hen. Wij kunnen van tevoren nooit zeggen of er nog extra stoelen beschikbaar komen. Ons advies is om de website in de gaten te houden. 

Bij elk theaterticket dat je op het Land van ANWB aanschaft zit automatisch een annuleringsverzekering. Mocht je onverhoopt niet naar de voorstelling toe kunnen, kun je via een formulier de aanschafprijs terugvragen. Lees altijd goed de polisvoorwaarden of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Het formulier en de polisvoorwaarden kun je opvragen via landvananwb@ANWB.nl