Kampeertips

Kampeertips

Alles wat je moet weten voor een geslaagde kampeervakantie

Ga je kamperen? De ANWB geeft nuttige tips. Welke kampeervormen zijn er? Wat komt erbij kijken als je kampeert met kleine kinderen? Welke maatregelen moet je nemen bij slecht weer? En hoe handhaaf je de veiligheid op de camping?

Bekijk de kampeertips

Maatregelen bij slecht weer

Maatregelen bij slecht weer

Zelfs op de zonnigste bestemmingen kan het weer omslaan. We geven je tips hoe je jouw kampeermiddel op slecht weer kunt voorbereiden.

Kampeervormen

Kampeervormen

Kamperen kan op diverse manieren. Campings zijn er volop; de meeste vind je in de campinggidsen of het boekje Campings onderweg in Europa.

Elektriciteit

Elektriciteit

Veel kampeermiddelen hebben een elektriciteitsinstallatie aan boord. Dat vraagt om voorzichtigheid, want je leeft er als het ware bovenop.

Gas op de camping

Gas op de camping

Het gebruik van gas op de camping vraagt om voorzichtigheid, waar moet je op letten? We geven een aantal nuttige tips.

Preventie

Preventie

Natuurrampen zijn niet te voorkomen, maar door de juiste maatregelen kan schade tijdens het kamperen vaak worden beperkt.

Kind en veiligheid

Kind en veiligheid

In een kampeermiddel zijn de gas- en elektriciteitsinstallatie erg gemakkelijk bereikbaar. Voor kleine kinderen is dat verre van ideaal.

Winterkamperen in een tent

Winterkamperen in een tent

Wintersporters die gaan kamperen doen dit vooral in de caravan. Toch zijn er ook mensen die met de tent de kou gaan trotseren.