Kamperen in coronacrisis

Hoe zit het met kamperen tijdens deze coronacrisis?

Kamperen in Nederland is populair. Campinghouders doen er alles aan om hun campings veilig te maken. Maar kunnen we nu naar de camping?

Campings zijn open (en coronaproof)

Inmiddels hebben veel campinghouders hun camping coronaproof gemaakt. Veel campings in Nederland zijn open en ook de sanitairgebouwen zijn open, mits de camping de mogelijkheid biedt om overal voldoende afstand te houden en bijvoorbeeld je chemische toilet te reinigen. Een flink aantal kampeerterreinen in Nederland beschikt over privésanitair, dus dan zit je sowieso goed.

Welke coronamaatregelen nemen campings?

Veel campinghouders hebben de vereiste coronamaatregelen genomen, natuurlijk met inachtneming van de anderhalvemeterregel. Ook voor wat betreft de hygiëne voor sanitair en horeca (afhaalmaaltijden). Denk aan ruimere kampeerplekken, speciale looprichtingen bij de faciliteiten en meer schoonmaakrondes. Per camping kunnen de regels ietwat verschillen, maar de overheidsregels zijn leidend. Voor het huren van een huisje, chalet of bijvoorbeeld mobilehome geldt dat je uit een huishouden moet komen. Bij gezondheidsklachten is thuisblijven het devies.

Wat kan ik doen op de camping?

Dat verschilt per camping. Het komt erop neer dat alles wat buiten de camping gesloten is, zoals speelparadijzen, zwembaden, restaurants (anders dan afhaal), ook op de camping gesloten of slechts gedeeltelijk open zijn. Een fiets huren zal veelal mogelijk zijn en voor de kleintjes is een buitenspeeltuin geen probleem. 

Gevolgen voor vakantie en camping in Nederland

Heb jij een (vast) verblijf op de camping of in een vakantiepark geboekt en door het coronavirus kun je er niet naar toe of je mag wel komen maar geen gebruik maken van de faciliteiten? Waar heb je dan recht op? En kun je annuleren? ANWB heeft het voor je uitgezocht.

Kamperen in 2021? Alle informatie onder een dak!

ANWB volgt vanzelfsprekend de adviezen van overheid en RIVM. We bieden graag aanvullende en specifieke informatie voor als je zou besluiten naar de camping te gaan. Goed om te weten wat wel en niet mogelijk is. En waar je op moet letten als je nu al een reis zou willen boeken? Welke zekerheden biedt de ANWB zelf? Bekijk al het antwoord op jouw vragen hier

Gratis annuleren met ANWB Kampeerreizen

Heb jij een volledig verzorgde kampeerreis geboekt? Dan bieden we je de zekerheid van gratis annuleren. 

Alle zekerheden van ANWB

Zie ook