7x de mooiste fietskampeerreizen

Ontspannen fietstochten én kamperen

Naar de prachtigste plekjes van Europa, met fiets en eigen camper of caravan. Dan zit je altijd goed als je optimaal wilt genieten van je vakantiebestemming. Vanaf het zadel heb je een geweldig uitzicht op al het moois om je heen. Even een stadje in? Of naar een terras? Met de fiets natuurlijk. Dit zijn de zeven mooiste fietskampeerreizen van ANWB.

1. Noord-Spanje op de fiets

Gezellige havenstadjes, schitterende natuurparken en een bergachtig achterland als decor: Noord-Spanje is een grote verrassing als je de fiets pakt. Langs de Catalaanse kust valt het met de hellingen reuze mee. En vergeet de mooie fietspaden niet, waardoor de natuur van dichtbij te bewonderen is. Stadjes en steden als Figueres, Taragona, Girona en Barcelona zorgen voor de kers op de taart. Wat een afwisseling!

Bekijk deze reis

2. De Provence op twee wielen

Droom je wel eens van vakantie in het zuiden? Dan is de Provence misschien wel je bestemming: golvende lavendelvelden, gebieden vol zonnebloemen en natuurlijk de stranden van de Middellandse Zee. Op de fiets is dat dubbelop genieten. Je bent buiten, voelt de zon op je huid en geniet van een panoramisch uitzicht met de Alpen op de achtergrond. Met recht: een droomvakantie.

Bekijk deze reis

3. Fietsen in onbekend Slovenië

Bergachtig, groen en welvarend, dat is Slovenië. Het kleine landje aan de Adriatische kust ligt knus tussen onder meer Oostenrijk, Italië en Kroatië. Tijdens deze kampeerreis maak je fietstochten in dalen, door stadjes en langs de kust. Maribor, Ljubljana en Bled; de sfeer van deze stadjes: klein maar fijn. Het voelt hier aan als de zuidelijke steden van Oostenrijk, met een snufje Italië. Ontdek het zelf!

Bekijk deze reis

4. Bergachtig Oostenrijk

Bang voor voor de klim in de bergen? Hoeft niet, in Oostenrijk kun je heerlijk fietsen tússen de bergen: door de dalen! Fietsroutes liggen langs de uitgestrekte Neusiedler See, door het Murtal en over de Inntalradweg, allemaal tamelijk vlak. In Graz en in Mozarts geboortestad Salzburg kun je lekker rondslenteren. En de bergen? Die bezoek je met de Zillertalbahn, een smalspoortrein. Als het even kan gaat de fiets mee en 'roetsj' je naar beneden, terug naar de camping.

Bekijk deze reis

5. Denemarken, gemaakt om te fietsen

Bergen heb je er niet, maar pittige hellinkjes zeker wel. Fiets naar de bijna 150 meter kalkstenen kliffen van Møns Klint ‒ wat een uitzicht ‒ en over de glooiingen van schiereiland Djursland. Het schilderachtige Ebeltoft ligt, zoals zoveel plaatsjes in dit land, omringd door zee. Pál aan een heerlijk strand. Het historische Kopenhagen is een echte fietsstad. Die bezoek je natúúrlijk op twee wielen.

Bekijk deze reis

Of kies je voor deze fietsvakantie van Pharos?

6. Fietsfeestje langs de Donau

Fietsen langs de Donau is relaxed fietsen langs kabbelend water, zonder al te veel hellingen. Goed te doen, zeker met een elektrische fiets. Vanaf de bron bij Donaueschingen fiets je zes routes langs de Donau terwijl je al kamperend afzakt naar romantisch Wenen. Bezoek onderweg de historische steden Passau en Regensburg en Stift Melk, een indrukwekkende benedictijnenabdij. Slotstuk: een bezoek aan de hoogtepunten van Wenen. Met de fiets!

Bekijk deze reis

7. Vol afwisseling: Zuidwest-Frankrijk

Op weg naar het zuiden kom je waarschijnlijk door Zuidwest Frankrijk. Het is zeker de moeite waard om te verblijven, het is hier zo mooi. En tamelijk vlak ‒ als je de weg kent. Neem eiland Ile de Ré, met eindeloze stranden. Maar eerst: de groene Auvergne, historische stad Cahors, rotsvestingstad Rocamadour en het schattige St.-Cirq-Lapopie. Tegen de Pyreneeën aan kun je prima fietsen rondom Lourdes. Heerlijk afzakkertje: de Bordeaux, met wijnproeverij en de hoofdstad van de rode wijn.

Bekijk deze reis

Meer informatie:

 

Andere leden bekeken ook