Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Top 8 Campings aan de IJssel

Kamperen langs een rivier heeft een bijzondere bekoring. Het glinsterende water dat voorbij stroomt, de bedrijvigheid van bootjes en schepen, een strandje waar je dat allemaal rustig kunt bekijken. We selecteerden acht fijne campings langs de IJssel, misschien wel de mooiste rivier van ons land.

CKEKorting
1. Camping Capfun IJsselstrand 

Deze grote familiecamping ligt aan een zijtak van de IJssel, vlakbij het prachtige Doesburg. Er is een breed zand- en grasstrand aan de rivier en er is een jachthaven met restaurant. Zwemmen kan in een afgezet deel van de rivier, maar ook in het zwembad (met peuterbad) op de camping. Bowlingbanen, een grote indoor speeltuin, sportvelden en een manege zorgen ervoor dat de tijd hier voorbij vliegt. Gelukkig hoef je voor vers brood en boodschappen de camping dan niet af.

2. Camping De Steeg 

De Steeg is een kleine camping (24 plaatsen) aan de IJssel en aan de rand van de Veluwezoom, even voorbij Rheden. Eenvoud en kleinschaligheid bepalen hier de gemoedelijke sfeer, die vooral senioren zal aanspreken. Georganiseerd vermaak vind je hier niet, een winkel evenmin maar mooie wandel- en fietsroutes liggen voor het oprapen. Doesburg en Zutphen zijn dichtbij, voor de dagelijkse boodschappen hoef je nog geen drie kilometer te rijden.

3. EuroParcs Marina Strandbad 

Marina Strandbad is een vakantiepark annex camping in Olburgen; je huurt hier een huisje of reserveert een plek voor je eigen kampeermiddel. De ligging is subliem: aan Het Zwarte Schaar, een zijtak van de IJssel. Er is een openbaar rivierstrand, in het water kun je zwemmen, kanoën, varen en vissen. Het vakantiepark heeft een jachthaven en er is een buitenzwembad, speeltuin, restaurant en snackbar. Steek met de veerpont Dieren-Olburgen de IJssel over en je betreedt de verrukkelijke Veluwe. 

4. Stadscamping Deventer 

Stadscamping Deventer ligt pal aan de IJssel, met uitzicht op die monumentale stad, die je vanaf de camping met een voet- en fietspontje bereikt. De camping is vrij basaal van aard, je kiest hier je eigen plek en het sanitair is eenvoudig. Heel grote caravans of campers kun je hier niet kwijt en rond grote evenementen als de Deventer boekenmarkt en het Dickensfestijn moet je ruim van tevoren reserveren.

5. Camping De Stuurmanskolk 

De Stuurmanskolk ligt aan de IJsseldijk in Welsum. Het terrein is parkachtig aangelegd. De grote attractie hier is de ‘kolk’, een flinke natuurlijke waterplas waarin je kunt zwemmen, varen en vissen. Aan de kolk is een klein strandje en een aanlegsteiger. Naast de camping is een eetcafé, iets verder een restaurant met terras. Er is geen animatieprogramma, wel een speeltuin. Voor horeca en supermarkt steek je met het veer Welsum-Olst even de IJssel over naar Olst.

6. Minicamping Het Klaverblad 

Het Klaverblad is een rustige, autovrije minicamping aan de rand van de uiterwaarden van de IJssel in Olst, tussen Deventer en Zwolle. De kampeerplekken zijn ruim en verhard, de comfortplaatsen hebben allemaal een water-, elektra- en rioolaansluiting. Er is mooi sanitair, een fraaie visvijver en een jeu-de-boulesbaan. Je wandelt in zo’n twintig minuten naar de IJssel, waar een uitkijktoren een prachtig uitzicht op de rivier biedt.

7. Boerderij De IJsselhoeve 

Op zoek naar een knusse, kleine camping? Boerderij De IJsselhoeve ligt aan de dijk langs de IJssel, vlakbij Hattem. De camping beschikt over twintig kampeerplekken, drie huuraccommodaties en een mooi sanitairgebouw. Vooral gezinnen met kleine kinderen en rustzoekers zitten hier goed. Er zijn een paar speeltoestellen en er wonen schapen, kippen en poezen op de boerderij. Mooie steden als Hattem, Kampen en Zwolle liggen om de hoek. 

8. EuroParcs De IJssel Eilanden 

Op vakantiepark De IJssel Eilanden is het ‘glamping’ wat de klok slaat: je huurt hier een van de vele huisjes die het park aanbiedt. Je zit pal aan de oever van het Reevemeer, vlakbij de monding van de IJssel. Een paradijs voor watersporters want je kunt hier zwemmen, varen, kanoën, suppen en waterfietsen. Het park biedt alle faciliteiten die je verwacht: een restaurant, snackbar, winkel, speeltuinen, sportvelden, bootverhuur, et cetera. Het fraaie Kampen ligt op tien autominuten van het park.

Meer campings aan het water

Top 7 Campings aan de Maas 
Op zoek naar een camping aan de Maas? Bekijk het top 7 overzicht van ANWB en boek jouw kampeervakantie aan de Maas.
Top 10 Campings aan de Moezel 
Op zoek naar een camping aan de Moezel? ANWB zet de top 10 op een rij. Bekijk het overzicht en boek jouw kampeervakantie aan de Moezel.
De 10 leukste glampings aan meer in Nederland 
Glamping inspiratie opdoen? Bekijk dit overzicht van de leukste glampings aan meer in Nederland.

In de spotlight

Kampeervoordeel met de ANWB Kampeerkaart CKE

Bestel Wegenwacht Europa