Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Top 7 Campings aan de Maas

Kamperen aan een rivier heeft iets speciaals. Het vrije uitzicht, de schepen op het water, de zon die op- en onder gaat en het water dieprood kleurt… We kozen zeven campings die allemaal (bijna) pal aan de Maas liggen.

1. Camping de Boomgaard 

Net over de grens in het Vlaamse Maaseik ligt de kleine camping De Boomgaard, verscholen tussen de Maas, wijngaarden en kersenbomen. Er zijn kampeerplaatsen voor caravans en campers, er is een apart tentenveld en je kunt een safaritent huren. Op de camping zijn SUP's en kajaks te huur, maar het is ook al leuk om rustig vanuit je stoel vanaf de kant alle bedrijvigheid op het water te bekijken. De zonsopgang boven de Maas is naar verluidt nergens mooier dan hier.

2. Camping De Maasterp 

De Maasterp in Ohé en Laak is een jachthaven annex camping aan de Maasplassen, die vooral bij watersporters en camperaars in trek is. Het aandeel toeristische kampeerplaatsen is beperkt; het overgrote deel van het terrein bestaat uit vaste staanplaatsen. Er is een openbare zwemvijver met ligweide aan de overkant van de weg en er is een restaurant met uitzicht op het water. De camperplaatsen hebben eigen sanitair en zicht op de jachthaven. Geen toegang voor heel grote campers (>7.75 m.) en tandemassers.

3. Camping Hovershof 

Boerderij- en minicamping Hovershof in het Noord-Limburgse Velden ligt niet pal aan de Maas, maar er vlakbij. Mocht je je afvragen waarom je hier zoveel wandelaars ziet: het Pieterpad loopt langs de camping. De staanplaatsen zijn ruim. De grote speeltuin heeft speeltoestellen in retrostijl en ook het verwarmde sanitair is in grootmoeders stijl uitgevoerd. Fietsers en wandelaars halen hun hart op in Nationaal Park De Maasduinen en voor een culinair of cultureel uitstapje zijn Arcen en Venlo heel dichtbij.  

4. Camping Landhuis De Maashof 

Op dit prachtig gelegen kampeerterrein aan de Maas merk je dat je in rozendorp Lottum zit; de toeristische staanplaatsen liggen grotendeels op een grasveld omzoomd door rozenperken. Er is een theeschenkerij met rozendelicatessen en de campingwinkel verkoopt rozenproducten. Van het ruisen van de Maas en de traag voorbijglijdende vracht- en plezierschepen word je zelf ook rozig. Direct naast de camping ligt de veerpont over de Maas van Lottum naar Arcen. Handig om een leuk rondje te fietsen of om bijvoorbeeld de schitterende kasteeltuinen te bezoeken.

5. Camping Landgoed Geijsteren 

Camping Landgoed Geijsteren is een natuurkampeerterrein (alleen toegang met Natuurkampeerkaart) aan de Maas, op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Het terrein ligt in een bosrijke omgeving  en telt 55 kampeerplaatsen, verdeeld over vier velden. Er is een speeltuin en er zijn kano’s en trekkershutten te huur. Zwemmen kan in de Maas (op eigen risico), er is een zwemsteiger. Natuurliefhebbers zitten hier goed, want Geijsteren ligt tussen drie Nationale Parken: De Groote Peel, De Maasduinen en De Hamert.

6. Camping De Maasvallei 

Sfeervol terreintje aan de Maas, op de grens van Noord-Brabant en Limburg in het Brabantse Oeffelt. De camping ligt in het voor Nederland unieke Maasheggengebied, dat een beschermde UNESCO-status heeft. Er zijn 40 ruime kampeerplaatsen (naar keuze met veel zon of juist schaduw) met elk een eigen watertappunt. Op een centraal gedeelte staat een fraaie houtkachel voor sfeervolle avondjes buiten. Er zijn speeltoestellen en het is mogelijk om dagelijks vers brood en levensmiddelen te bestellen.

7. Camping Park Het Groene Eiland 

Het Groene Eiland ligt op een schiereiland in de Maas in watersport- en recreatiegebied De Gouden Ham. De toeristische plaatsen van deze grote camping in het Gelderse Appeltern zijn aan het water, de vaste plaatsen liggen daarachter. Je bent welkom met elk kampeermiddel, maar je kunt er ook een huren. Een wandelroute over de camping leidt over verschillende eilandjes, waaronder het Kleine en Griezelbos voor kinderen. Er zijn zandstranden aan de rivier en aan de zwemplas. In het hoogseizoen is er een animatieteam.

Meer campings aan het water

Top 8 Campings aan de IJssel 
Op zoek naar een camping aan de IJssel? Bekijk het top 8 overzicht van ANWB en boek jouw kampeervakantie aan de IJssel.
Top 10 Campings aan de Moezel 
Op zoek naar een camping aan de Moezel? ANWB zet de top 10 op een rij. Bekijk het overzicht en boek jouw kampeervakantie aan de Moezel.
De 10 leukste glampings aan meer in Nederland 
Glamping inspiratie opdoen? Bekijk dit overzicht van de leukste glampings aan meer in Nederland.

In de spotlight

Kampeervoordeel met de ANWB Kampeerkaart CKE

Nu 10% korting