Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nationale Auto Pas

Niet altijd komt de kilometerstand overeen met het werkelijk aantal gereden kilometers. Hoe is te controleren of de kilometerstand logisch is? De RDW beheert deze database met kilometerstanden. Deze taak is overgenomen van de Nationale Auto Pas.

Wat is de NAP

NAP staat voor Stichting Nationale Auto Pas. Dit was een organisatie die fraude met de kilometerstanden tegenging. Sinds 1991 verzamelde zij in samenwerking met de RDW kilometerstanden van bijna alle auto's in Nederland. Deze databank wordt nu beheerd door de RDW. Een NAP rapport is een overzicht van de kilometerstanden van de afgelopen jaren. Dit rapport wordt ook wel Tellerrapport genoemd.

Alle door de RDW erkende bedrijven zijn wettelijk verplicht de kilometerstand te registreren. Hierdoor ontstaat er een betrouwbaar beeld van de kilometerhistorie.

Zelf de tellerstand raadplegen

Via de website van de RDW kun je voorafgaand aan de aankoop controleren of de kilometerstand logisch is en gratis het RDW-voertuigrapport opvragen. Meer informatie hierover vind je op de website van de RDW.

Meer informatie:

Teruggedraaide kilometerstand

Klachten na aankoop