Naar artikel

Hét energiecontract voor de elektrische rijder

Slim laden tegen inkoopprijs en extra besparen wanneer stroom het groenst is.

Bereken je maandbedrag 

Hét energiecontract voor de elektrische rijder

Laad thuis je elektrische auto als stroom echt groen én het goedkoopst is

Met energie van de ANWB laad je je elektrische auto op tegen de inkoopprijs. Het mooie: bij veel elektriciteit uit zon en wind ligt je kWh-tarief het laagst. Laad je auto op wanneer stroom het groenst en goedkoopst is en bespaar alleen al tot 30% op je laadkosten.

Profiteer van energie tegen de inkoopprijs 

De ANWB rekent geen (winst)marges bovenop de inkoopprijs van de kWh stroom of m3 gas die jij gebruikt. Stem je je verbruik af op de uren dat elektriciteit het goedkoopst is, bespaar je extra.

Bespaar 15 euro per laadsessie door slim te laden

Laad je elektrische auto dus als de uurprijs het laagst ligt. Dat is bijna altijd 's nachts en midden op de dag. Per laadsessie kun je vaak wel 15 euro besparen! Je exacte besparing hangt natuurlijk ook af van hoeveel kWh je laadt en kan soms oplopen tot 30 euro.

Rijd op écht duurzame stroom

Het mooie: de kWh-prijs ligt juist het laagst als er volop zon- of windstroom wordt opgewekt. Een kwestie van vraag en aanbod. We hebben dan een overvloed aan elektriciteit op het Nederlandse net. Ga juist dan laden, bespaar veel geld én rijd op echt duurzame stroom.

Voorkom onnodig gasverbruik

De inkoopprijs van gas verschilt niet per uur, maar per dag. Wél laten we in de app je verbruik en kosten in elk uur op de dag zien. Zo zie je hoeveel je mogelijk kan besparen door de verwarming op tijd een graadje lager te zetten of wat korter en minder heet te douchen.

Bespaar gemiddeld ruim 300 euro per jaar

Stem je je grote stroomverbruikers, inclusief het laden van je auto, af op de groenste en goedkoopste uren, dan kun je gemiddeld ruim 300 euro per jaar besparen. Vergeleken met een vast tarief.

Wat wordt jouw maandbedrag?

Vul je gegevens in en zie direct wat jouw maandbedrag wordt.

Lees meer over besparen met een dynamisch energiecontract

Veelgestelde vragen ANWB Energie

Alles over energie 

We gaan van benzine en gas naar elektriciteit. Lees hier alles over energie, verduurzaming en ontdek hoe jij kunt besparen!