Lesje fietsremmen afstellen

Werken jouw fietsremmen wel goed?

Goed werkende remmen geven je meer zekerheid op de fiets. Want met goed werkende remmen heb je je fiets onder controle. Je kunt dan gedoseerd remmen, dus zo krachtig of rustig als je wil. Of een noodstop maken als dat nodig is.

Er zijn veel verschillende soorten remmen. Of ze goed remmen wordt bepaald door:

  • De remkabels of remleidingen. Door de remgrepen op het stuur in te knijpen, trek je de kabels aan, die op hun beurt het remsysteem in werking zetten. Of je pompt olie door de leiding, die de rem doen samenknijpen.
  • Het remsysteem; velgremmen, schijfremmen en rollerbrakes zijn de meest voorkomende remmen.

Remkabels

Remkabels hebben een stalen binnenkabel die het remsysteem aan het werk zetten. Hydraulische remmen hebben geen kabels maar leidingen. Die lijken op kabels maar zijn gevuld met olie en werken met oliedruk. Let erop dat de olie nooit uit het systeem loopt, want dan werken de remmen niet meer. Alleen de terugtraprem heeft helemaal geen kabels.

Hoe je remmen afstelt zie in het filmpje. Lukt het echt niet en heb je remkabels, dan zijn de stalen binnenkabels misschien wel versleten. Ze zijn uitgerekt door het langdurig gebruik, beschadigd of aangetast door bijvoorbeeld vocht (corrosie). Nieuwe kabels zijn dan de oplossing. Voor de meeste fietsers is dit een klusje voor de vakman.

Dat laatste geldt ook voor hydraulische remmen. Olie bijvullen en het systeem ontluchten vraagt kennis van zaken. Echt een klus voor de fietsenmaker.

Remsystemen

Rollerbrakes

Rollerbrakes zitten vaak op moderne stadsfietsen. Het is een gesloten systeem waar vuil geen vat op krijgt. Daardoor is dit systeem vrijwel onderhoudsarm. Ideaal als je niet van sleutelen houdt. Maar minder geschikt as je zware vrachten vervoert (bakfiets) of lange afdalingen in de heuvels maakt.

Schijfremmen

Schijfremmen zag je eerst vooral op mountainbikes, waar krachtig en gedoseerd remmen van levens belang is. Je ziet schijfremmen ook steeds vaker op elektrische fietsen. Schijfremmen werken bijna altijd hydraulisch. De remschijven zitten bij de as van het voor- en het achterwiel. Met de tips in het filmpje kun je de remmen zelf afstellen, maar wees kritisch: als je in de remgrepen knijpt en ze voelen sponzig aan, dan kan er ook een olielek in het hydraulische systeem zitten. Snel naar de fietsenmaker voordat ze helemaal niet meer remmen!

Velgremmen

De naam zegt het al: het remblokje drukt tegen de velg aan om de fiets af te remmen. Dit remsysteem wordt nog veel toegepast op lichte toerfietsen om het gewicht laag te houden. Ook e-bikes in een lage prijsklasse hebben vaak een velgrem op het voorwiel. Daarnaast is de hydraulische velgrem populair in het e-bikesegment. Deze remmen zijn betrouwbaarheid en de remwerking is goed te doseren.

Onderhoud remblokjes

Schijfremmen en velgremmen werken met remblokjes die tegen de remschijf of de velg drukken. Remblokjes slijten en moeten dus zo nu en dan vervangen worden. Dat is een klusje dat je zelf kunt doen. Zoveel merken en typen remmen, zoveel remblokjes. Let erop dat je de juiste remblokjes koopt. Zoek even op internet hoe je remblokjes vervangt van het remsysteem op jouw fiets. Vuil versnelt slijtage, en dat geldt zeker van remblokjes

Ook interessant:
Voorkom uitglijden met de fiets
Dit is de ideale zithouding op de fiets

Speciaal voor jou geselecteerd