Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietscommunity Groningen van start

2 februari 2023

Hoe kunnen we de fiets in de provincie Groningen nog beter op de kaart zetten? Met die vraag gaat de nieuw opgerichte Fietscommunity Groningen aan de slag. Een netwerk van overheden, onderwijsinstellingen, belangenorganisaties en zelfstandigen gaat samenwerken en kennisdelen om bestaande fietsprojecten te verbinden en nieuwe fietsinitiatieven te ontwikkelen.

Fietsthema's
De community komt minimaal drie keer per jaar bij elkaar om te praten over verschillende fietsthema's. Dit jaar gaan de bijeenkomsten bijvoorbeeld over verkeersveiligheid, fietsstimulering en infrastructuur. Fietscommunity Groningen wil bestaande initiatieven samenvoegen en daarnaast helpen bij het opzetten van nieuwe, innovatieve en duurzame projecten. Door de krachten te bundelen wil de community bijdragen aan nog meer fietsgebruik en helpen om het aantal fietsongevallen terug te dringen.

Community
De fietscommunity bestaat op dit moment uit verschillende organisaties (zoals de ANWB, het UMCG en de Fietsersbond), fietswinkels, wielerverenigingen, Groninger gemeenten en zelfstandigen. Alle deelnemers hebben beroepsmatig of vanuit persoonlijke interesse te maken met de fiets en hebben veel energie om fietsen in Groningen nog beter op de kaart te zetten.

Samenwerking
Gedeputeerde Mobiliteit Fleur Gräper-van Koolwijk: "Groningen is een provincie waar we ontzettend veel fietsen en veel organiseren rondom het thema fiets. Al die mooie initiatieven en projecten kunnen we nu nog beter bij elkaar brengen en delen met een breder publiek. De Fietscommunity Groningen is daarom een hele mooie aanvulling op wat er al is. Ik kijk uit naar alle nieuwe ideeën en initiatieven!"

Initiatiefnemer
De provincie is initiatiefnemer van de fietscommunity. In 2022 organiseerde de provincie twee bijeenkomsten om de toegevoegde waarde van een fietscommunity te onderzoeken. De provincie stelt ook geld beschikbaar voor nieuwe fietsprojecten vanuit de community.

Zie ook:

ANWB Belangenbehartiging

Misschien vind je deze artikelen over fietsveiligheid ook interessant:

Shop nu
Tweede slot nodig? 

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Shop nu
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.