Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op deze e-bikes wil je naar je werk!

22 juni 2020 7x e-bikes geschikt voor woon-werkverkeer

Sterke motoren, een lekker complete uitrusting, veel remvermogen en een strak design. Met deze zeven e-bikes, zeer geschikt voor woon-werkverkeer, kun je niet wachten om naar je werk te fietsen, of weer lekker naar huis.

Batavus Dinsdag E-go Classic Exclusive

De Dinsdag E-go Classic Exclusive heeft een vlotte, zeer eigentijdse uitstraling. Een e-bike voor allround gebruik, maar met name ook voor woon-werkverkeer een ideale metgezel. Zo is de e-bike voorzien van een onderhoudsvrije riemaandrijving. Het frame is stabiel en zorgt voor goede rijeigenschappen, zeker in combinatie met de gemonteerde Bosch Active Line Plus middenmotor (50 Nm), een krachtige en bovendien stille krachtbron. De fiets is rijkelijk uitgerust met een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf en hydraulische schijfremmen van Tektro. Verder is de Dinsdag voorzien van de nieuwe Vizi-verlichting. Genoemde verlichting zorgt ervoor dat je altijd goed zichtbaar bent in het verkeer en is voorzien van een dag- en nachtstand. Het achterlicht heeft een V-light, een lichtstraal in de vorm van een V die op de grond wordt geprojecteerd. Handig is de MIK bagagedrager, een tot 30 kilogram belastbare drager waarop allerlei accessoires geklikt kunnen worden.

Specificaties

Motor: Bosch Active Line Plus middenmotor (50 Nm)
Versnellingen: Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf
Aandrijving: riem
Remmen: Tektro hydraulische schijfremmen

Bekijk deze e-bike in de E-bike vergelijker

Batavus Fonk E-go Plus

Wie op zoek gaat naar een e-bike voor woon-werkverkeer in het lagere prijssegment komt uit bij de Fonk E-go Plus van Batavus. De e-bike heeft een vlotte, sportieve uitstraling. De afwerking is voor dit prijsnivau goed voor elkaar, de kabeldoorvoering door het frame is een fraaie designoplossing. De ondersteuning wordt verzorgd door een E-motion middenmotor van fabrikant Ananda, een relatief compacte motor die tijdens het rijden wel hoorbaar is, echter niet storend. Door het ontbreken van voorvork- en zadelpenvering biedt de Fonk iets minder comfort, maar de fiets stuurt daardoor wel erg strak. Voor en achter zorgen rollerbrakes voor voldoende remvermogen, een Shimano Nexus naaf schakelt soepel tussen 7 versnellingen. De Fonk is verder afgemonteerd met Schwalbe Little Big Ben banden, degelijke spatborden, een MIK compatibel bagagedrager, een Abus slot en verlichting met standlicht.

Specificaties

Motor: E-Motion Ananda middenmotor (60 Nm)
Versnellingen: Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf
Aandrijving: ketting
Remmen: Shimano rollerbrakes

Bekijk deze e-bike in de E-bike vergelijker

Gazelle Ultimate C8+ HMB

Met de Ultimate C8+ HMB heeft Gazelle een prima woon-werk e-bike in het assortiment. Het is duidelijk een fiets uit het hogere segment, vooral geschikt voor de veeleisende fietser. De zit op de fiets is ietwat sportief, voorover maar niet overdreven. Het frame is stijf en zeer stabiel, de afwerking staat op een hoog niveau. Op motorisch gebied is de keuze op de zeer fijne Bosch Active Line Plus middenmotor gevallen, een motor met voldoende power (50 Nm), een mooie krachtopbouw en een zeer laag geluidsniveau. De centrale display is zeer goed afleesbaar en biedt alle noodzakelijke functies. De accu is geïntegreerd in het frame, maar wel uitneembaar. De Shimano Nexus naaf schakelt soepel tussen de 8 versnellingen. De Ultimate is verder voorzien van robuuste spatborden, hydraulische velgremmen van Magura, voorvork met balhoofdvering, dichte kettingkast, stevige bagagedrager, Schwalbe Energizer Plus banden en een Axa slot.

Specificaties

Motor: Bosch Active Line Plus (50 Nm)
Versnellingen: Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf
Aandrijving: ketting
Remmen: Magura hydraulische velgremmen

Bekijk deze e-bike in de E-bike vergelijker

Grenoble C8 HMB

Niet alle woon-werkfietsers houden er op de fiets een sportieve houding op na. Er zijn ook e-bikes waar je heerlijk rechtop de kilometers naar je werk aflegt. De nieuwe Grenoble C8 HMB van Gazelle biedt dit comfort. Bij dit model is er voor gekozen om de accu in het frame te integreren, een esthetisch fraaie oplossing die de fiets meer stijl geeft. De gemonteerde Bosch Active Line Plus motor blinkt uit in souplesse en power (50 Nm), bovendien maakt hij weinig geluid. De display, centraal op het stuur, is goed afleesbaar en met een unit links op het stuur switch je soepel tussen de menu instellingen. Ook aan het comfort is gedacht met balhoofd- en zadelpenvering. Een betrouwbare Shimano Nexusnaaf schakelt soepel tussen de 8 versnellingen. De afmontage is op niveau met hydraulische velgremmen van Magura, Schwalbe Energizer Plus banden en een Axa slot.

Specificaties

Motor: Bosch Active Line Plus (50 Nm)
Versnellingen: Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf
Aandrijving: ketting
Remmen: Magura hydraulische velgremmen

Bekijk deze e-bike in de E-bike vergelijker

Koga Pace B10 Limited

De Koga Pace B10 LTD is het neusje van de zalm voor de veeleisende woon-werkfietser. Het frame is fantastische afgewerkt zonder zichtbare lasnaden. Bijzonder zijn de 27,5 inch wielen met steekassen, bovendien is er volledige integratie van kabels en remleidingen. De Pace B1 voelt zeer stabiel aan, je bent als het ware één met de fiets. Hij stuurt zeer secuur en strak, daarbij is de zit redelijk relaxt. De Bosch Performance Line CX middenmotor van de derde generatie is stiller dan zijn voorganger en heeft ook een meer vloeiende ondersteuning. De motor is gekoppeld aan een goed afleesbare Intuvia display midden op het stuur. De accu is half geïntegreerd in het frame. De aandrijving met een riem is helemaal van deze tijd en bovendien vrijwel onderhoudsvrij. Dankzij de Enviolo naaf schakel je traploos tussen de versnellingen, mis schakelen is er dus niet bij. De hydraulische schijfremmen van Magura zijn een logische keuze en voldoen zeer goed. De Pace is verder afgemonteerd met Schwalbe Super Moto-X banden, goede verlichting en een Trelock slot.

Specificaties

Motor: Bosch Performance (60 Nm)
Versnellingen: Enviolo traploos
Aandrijving: riem
Remmen: Magura hydraulische schijfremmen

Bekijk deze e-bike in de E-bike vergelijker

Sparta M8B Exclusive

Ideale e-bike voor berijders die een rechtop positie prefereren boven een meer sportieve zit. Het frame voelt solide en stabiel aan, is zeer fraai afgewerkt en heeft deels gladde lasnaden. Het damesmodel heeft bovendien een ruime instap. Qua motorisering heeft Sparta gekozen voor de Bosch Active Line Plus middenmotor (50 Nm), één van de fijnste motoren op de markt. Standaard is de Sparta slechts uitgerust met een 300 Wh accu, opwaarderen naar 400 of 500 Wh is voor woon-werkverkeer een must. De Intuvia display, centraal op het stuur, is eenvoudig in het gebruik en biedt alle noodzakelijke functies. De Magura hydraulische velgremmen zijn betrouwbaar en voldoen in de praktijk zeer goed. Voor woon-werkverkeer biedt de riemaandrijving enorm veel voordelen, een riem is slijtvast en vergt bovendien weinig onderhoud. Schakelen tussen de 8 versnellingen verloopt soepel met een Shimano Nexus versnellingsnaaf. De M8B Exclusive is verder afgemonteerd met voorvorkvering, zadelpenvering, Schwalbe Road Cruiser banden, robuuste spatborden, goede verlichting en een Abus slot.

Specificaties

Motor: Bosch Active Line Plus middenmotor (50 Nm)
Versnellingen: Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf
Aandrijving: riem
Remmen: Magura hydraulische velgremmen

Bekijk deze e-bike in de E-bike vergelijker

Sparta D-Burst M8TB

De D-Burst M8TB is een e-bike met een stoere uitstraling. De fiets voelt robuust aan en heeft een extreem goede rechtuitstabiliteit. Snel bochtenwerk is minder op het lijf geschreven van de D-Burst. Voor woon-werkverkeer leent de e-bike zich prima, mede dankzij de onderhoudsvriendelijke riemaandrijving. Aan power is geen gebrek met de Bosch Performance CX Line motor, een krachtpatser met 75 Nm koppel. Over het hele bereik is de motor wel hoorbaar, zeker wanneer er kracht op de pedalen wordt gezet. Standaard beschikt de D-Burst over een 400 Wh accu, maar deze kun je tegen meerprijs opwaarderen naar 500 en 625 Wh. Met de range extender kun je zelf een tweede accu op de fiets bevestigingen en heb je ineens 1000 Wh aan boord. Om al het motorgeweld tot stilstand te brengen, is er gekozen voor hydraulische schijfremmen van Tektro. Op versnellingsgebied is weinig aan het toeval overgelaten met de Alfine 8 versnellingsnaaf, een premium naaf met veel schakelgenot. Verder is de D-Burst voorzien van zeer brede Schwalbe Super Moto-X banden, robuuste spatborden, dagrijverlichting in het balhoofd en een Abus slot.

Specificaties

Motor: Bosch Performance Line CX middenmotor (75 Nm)
Versnellingen: Shimano Alfine 8 versnellingsnaaf
Aandrijving: riem
Remmen: Tektro hydraulische schijfremmen

Bekijk deze e-bike in de E-bike vergelijker

Hier moet een woon-werk e-bike aan voldoen

Een e-bike die dag in dag uit wordt gebruikt, in weer en wind, krijgt het flink voor zijn kiezen en moet tegen een stootje kunnen. Waar moet zo’n fiets aan voldoen?

6 eigenschappen woon-werk e-bike 


Meer over elektrische fietsen

 

Shop nu
Tweede slot nodig? 

Wees fietsdieven te slim af en zet je fiets goed vast met een kettingslot!

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Shop nu
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.