Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten geldopname Oostenrijk

Vraag gesteld door Dppnbrg op 14 maart 2019

In Oostenrijk betaal ik bij geldopname rond tussen 1,50 en 4,95 aan kosten voor opname. Oostenrijkers zelf betalen niet voor de geldopname. Dan mag het toch ook niet aan mij berekend worden? Ik hoor graag.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft voor geldopname in Oostenrijk kosten moeten betalen.
 
In principe worden voor het opnemen van geld en het betalen met een bankpas in de Eurolanden geen kosten in rekening gebracht. In enkele gevallen worden er toch kosten in rekening gebracht. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor geldautomaten die niet door een bank worden geëxploiteerd, maar door een private partij. Ook mogen kosten in rekening worden gebracht, wanneer deze kosten ook aan de inwoners van dat land in rekening worden gebracht. Het moet echter wel in het scherm of met een sticker worden vermeld dat kosten voor het pinnen in rekening worden gebracht.
 
Dat in sommige Eurolanden extra kosten in rekening worden gebracht, heeft onze aandacht. Uw signaal dat u wel kosten moest betalen terwijl dat niet voor de Oostenrijkers zelf geldt, zullen wij meenemen in ons onderzoek. Dank dat u ons daarvan op de hoogte heeft gesteld. Als wij aanvullende informatie hebben zullen wij dit kenbaar maken op onze website, waar per land informatie onder het kopje 'Betalen' informatie is opgenomen.