Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Phantasialand

Beleef een phantastische dag in Phantasialand!

Samen de meest onvergetelijke momenten beleven

Ontdek Phantasialand en beleef met de hele familie wereldwijd unieke attracties en spetterende shows! Phantasialand, gelegen in Brühl bij Keulen, vormt de perfecte bestemming voor een avontuurlijke familiedag of voor een betoverend verblijf in één van de drie prachtige themahotels. Phantasialand werd in 2020 door de leden van de ANWB verkozen tot 1 van de leukste uitjes over de grens.

In de zes themagebieden Fantasy, Berlin, Deep in Africa, China Town, Mexico en Mystery geniet je van meer dan 40 attracties en wervelende shows. Er zijn volop attracties voor het hele gezin, ook voor de kleinsten is er veel te ontdekken en de waaghalzen onder ons beleven in Phantasialand de spannendste thrillrides. 

Ontdek de mysterieuze themawereld Klugheim en raas met Taron, de snelste en langste multi-lanceer-achtbaan van de wereld, door een imposant vulkaanlandschap! Deze spannende achtbaan verrast zelfs de dapperste achtbaanfan met twee megasnelle lanceringen en vliegensvlug bochtenwerk. Of stap in Raik, de snelste familie-boomerang-achtbaan in zijn soort, en scheer tussen Taron en de machtige rotsen van Klugheim door: eerst vooruit en daarna achteruit! Een spektakel voor jong en oud. 

Niet ver van Klugheim sta je ineens in Mexico, waar je op expeditie gaat in Chiapas, de steilste wildwaterbaan ter wereld. Favoriet van velen is hier ook de op hol geslagen mijntreinachtbaan Colorado Adventure. Scheer vervolgens vliegensvlug door Afrika in de meermaals bekroonde inverted coaster Black Mamba of klauter door de adventure trail dwars door de Afrikaanse jungle. Maak de droom van vliegen waar in  ’s werelds eerste Flying Coaster F.L.Y.   en reis terug naar de jaren 20 in “Rookburgh”

Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. In het themagebied Fantasy kunnen de kleintjes hun hartje ophalen in de vele kinderattracties. 

Suske en Wiske stripalbum 'De Rookburgh Rookies'

Het nieuwste Suske en Wiske stripalbum 'De Rookburgh Rookies' speelt zich af in Phantasialand. Als Suske en Wiske Rookburgh bezoeken wordt het avontuur wel heel levensecht. De opwindende attractie voert hen op magische wijze naar het Rookburgh uit het verleden.

Verblijf direct in het park in het Aziatische themahotel Ling Bao of het Afrikaanse familiehotel Matamba

Geniet van een 2-, 3-daags pretparkarrangement Phantasialand - Hotel Ling Bao. Hoe langer lid, hoe meer voordeel bekijk het arrangement.
Geniet van een 2-, 3-daags pretparkarrangement Phantasialand - Hotel Matamba. Hoe langer lid, hoe meer voordeel bekijk het arrangement.

Phantasialand Wintertraum

Vanaf 18 november is het sfeervolle winterevenement Wintertraum gestart in Phantasialand! Het hele park wordt omgetoverd tot een magische winterwereld waar miljoenen fonkelende lichtjes het prachtig gedecoreerde park doen schitteren. Beleef met de hele familie de hartverwarmende wintersfeer van Phantasialand Wintertraum. Bestel tickets met korting voor Phantasialand Wintertraum.