8 Halloween-uitjes voor het hele gezin

Griezelen, fright nights, spookhuizen en pompoenen

Het is niet te missen in de winkels: nog even en het is Halloween! Eind oktober is er steeds meer te beleven. Je kinderen kunnen verkleed langs de deuren gaan om snoep op te halen (trick or treat) en er worden allerlei fright nights, wandeltochten en filmavonden in horrorthema georganiseerd. Wij verzamelden de griezeligste Halloween-uitjes voor het hele gezin.

Halloween in Bobbejaanland
 

1. Fright night in het pretpark: wandelen tussen bloeddorstige freaks

Verschillende pretparken organiseren rond Halloween fright nights om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. In een Halloween-decor lopen acteurs rond in scare zones om bezoekers bang te maken en worden horrorshows opgevoerd. Natuurlijk hoort een rondje spookhuis er ook bij.

Zo kun je flink griezelen in de krochten van Walibi Holland, waar Eddie de poorten opent naar een plek des onheils waar bloeddorstige freaks ronddolen. In Camp of Curiosities word je, met hysterische circusmuziek als soundtrack, geconfronteerd met de indringende blik van de vrouw met de baard en moet je de vlijmscherpe messen van de messenwerper zien te ontwijken. En dat alles met de geur van zaagsel en olifantenpoep in je neus.

Walibi Holland Halloween Fright Nights zijn er op 8, 9, 15, 16, 20 t/m 23 en 27 t/m 30 oktober 2022.

Koop tickets voor Walibi Holland met korting

In Bobbejaanland pakken ze ook uit met Halloween: wie het aandurft, stapt het psychedelische avontuur van Alice in Horrorland binnen, waar niets is wat het lijkt …

Koop tickets voor Bobbejaanland met korting

Let op: fright nights in pretparken zijn meestal geschikt voor personen van 16 jaar en ouder.

2. Bomen klimmen in het donker

Normaal gesproken mag je na zonsondergang niet meer klimmen in de klimbossen van Fun Forest, maar voor Halloween wordt een speciale uitzondering gemaakt. Tijdens Nacht- & Halloweenklimmen klauter je van de ene boom naar de andere tussen Halloween-versiering en acteurs die je de stuipen op het lijf jagen. Het bos is sfeervol verlicht en je krijgt een hoofdlampje op om (iets beter) te kunnen zien welke griezelige gedaantes je staan op te wachten. Check voor de locaties van alle klimbossen (Amsterdam, Rotterdam, Almere, Venlo) of het Nacht & Halloweenklimmen op 28 of op 29 oktober plaatsvindt.

3. Creatief Halloween: wonden schilderen en pompoenen uitsnijden

Volwassenen én kinderen met creatieve breinen en handen kunnen ook met Halloween lekker aan de slag. Op internet zijn veel how-to’s te vinden over hoe je een levensechte wond op je arm schildert, een pompoen op een originele manier uitsnijdt, griezelige cupcakes maakt of je huis inricht met enge knutseldingen. Inspiratie vind je natuurlijk op YouTube. Leer spoken maken van oude jerrycans, lange heksenvingers plakken met ducttape, monsters van kartonnen dozen fabriceren en griezels van papier vouwen. Knutsel ze.

Halloween in Toverland
 

4. Halloween met jonge kinderen: shows en hindernisbanen

Ook voor tieners en kinderen jonger dan 16 jaar zijn er veel leuke uitjes rond Halloween. Attractiepark Toverland organiseert Halloweendagen (met de nadruk op ‘dag’) voor kinderen tot en met 12 jaar, voor wie de Halloween Nights bij Toverland net iets te spannend zijn. Ze kunnen zich laten schminken of hardop meelachen tijdens de Halloween griezelshows. Een beetje griezelig dus, maar dan op een luchtige manier. Ook bijzonder is de Tovertuin in het Land van Toos: daar vind je een pompoenenboerderij met meer dan 25.000 pompoenen. Je dwaalt er rond over houtsnippers tussen metershoge creaties van pompoenen en proeft er pompoenspecials in de foodtruck.

Koop tickets voor Attractiepark Toverland met korting

Bij Bobbejaanland krijgen kinderen die dat willen tijdens Halloween een gratis antimonster-amulet, waarmee de engerds uit hun buurt blijven. Ook leuk is het hindernissenparcours Pumpkin Race, waar ze zich een weg moeten banen tussen het stro, pompoenen en gekke vogelverschrikkers.

Koop tickets voor Bobbejaanland met korting

5. Halloween vanaf de bank: dit zijn de griezelige films voor dit jaar

Voor degenen die wel fright night willen beleven, maar geen zin hebben om naar een pretpark te gaan, of voor wie het gewoon net te eng is, hebben we ook een tip. En simpeler kan niet. Thuis kun je natuurlijk ook toegeven aan je angst met een Halloween-film op Netflix: daar vind je de leukste griezelfilms speciaal voor gezinnen. Dit jaar kruip je bijvoorbeeld onder een dekentje met ZombieLars, Monster House, A Tale Dark & Grimm, Hotel Transsylvanië 3: Een monsterlijk leuke vakantie of De Hopeloze Heks. Lichten uit, kaarsen aan, bak popcorn op schoot en genieten of griezelen maar.

6. Spooktocht door het bos

Over bospaden, door struikgewas en zelfs door sloten tijdens de The Halloween Event. Op zaterdag 22 oktober 2022 brengt deze spooktocht je door de donkere krochten van het Waarderhout in de kop van Noord-Holland. Deze spannende wandeling voor jong en oud loop je onder begeleiding van een acteur. Onderweg kom je allerlei verborgen acts tegen. De route gaat niet alleen over verhard terrein, maar ook over allerlei verborgen kronkelpaadjes – dat bouwt de spanning lekker op. Kinderen onder de 12 jaar kunnen wel mee, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.

7. Horror-marathon in de bios

Meerdere bioscopen organiseren rondom Halloween een horroravond. Iedereen met stalen zenuwen kan zich klaarmaken voor een creepy avondje filmkijken tijdens Pathé Horror Night of Kinepolis Horror Night. Niet alleen de films jagen je de stuipen op het lijf, ook wordt er in de bioscoopzalen voor een lekker angstaanjagend sfeertje gezorgd die je zweethanden, een adrenalinerush en ongecontroleerde angstkreten opleveren – wees maar voorbereid.

8. Trick or treat

Steeds meer gemeenten in Nederland lopen warm voor Halloween en organiseren iets daaromtrent. Zoals een trick or treat-avond. Informeer bij jouw buurt- of wijkvereniging of en wanneer er zo’n avond snoepjes ophalen langs de deuren gepland staat. Tip voor alle (ouders van) kinderen: zorg voor een mooie verkleedoutfit. Dracula, heks of enge clown doen het altijd goed. Daarmee vergroot de kans om emmers vol zoetigheid in de wacht te slepen.

Speciaal voor jou geselecteerd