Halloween-uitjes voor het hele gezin

Griezelen, fright nights, spookhuizen en pompoenen

Halloween komt er weer aan en dat betekent dat je eind oktober zomaar een zombie of een skelet op straat tegen kunt komen. Het Halloween-feest is al jaren razend populair in Nederland en dat komt omdat er steeds meer te beleven is. Je kunt verkleed langs de deuren gaan om snoep op te halen (trick or treat), maar er worden ook allerlei leuke dingen georganiseerd. Bekijk hier de griezeligste Halloween-uitjes voor het hele gezin.

Geschiedenis van Halloween

Eerst even terug in de tijd, waarom vieren we Halloween op 31 oktober? Ooit was 31 oktober de oudejaarsavond van de Kelten. Later is dit keltische feest vermengd met het christelijke Allerzielen dat wordt gevierd op 2 november. In de 9e eeuw gingen christenen langs de deuren om te bedelen om brood. Hier komt 'Trick or Treat' uit voort. Rond diezelfde periode vierden de katholieken Allerheiligen (op 1 november) en Allerzielen (op 2 november). Uit deze vieringen is de naam Halloween ontstaan. Halloween is namelijk een afgeleide van All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen. In Nederland gingen kinderen vooral met Sint-Maarten (op 11 november) langs de deuren om snoep op te halen. Met het populairder worden van Halloween verdwijnt deze Sint-Maarten-traditie steeds meer naar de achtergrond.

Halloween fright night

Denk je aan fright night, dan denk je aan lekker griezelen in een pretpark. Verschillende pretparken organiseren rond Halloween fright nights om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. De pretparken krijgen dan een speciale Halloween-decoratie, acteurs lopen rond in scare zones om bezoekers bang te maken, horrorshows worden opgevoerd en natuurlijk kan er gewandeld worden door een spookhuis.

Klaar voor een echte fright night? Bij het Land van ANWB kun je tickets met ledenvoordeel kopen voor Halloween avonden in deze parken.

Inmiddels zijn de ledenvoordelen op de Halloween uitjes voor 2019 afgelopen.

Fright night beleven, maar geen zin om naar een pretpark te gaan? Bekijk dan een Halloween-filmn op Netflix. Lekker languit op de bank, dekentje erbij en griezelen maar. Let op! De meest Halloween-films en fright nights in de pretparken zijn geschikt voor personen van 16 jaar en ouder.

Halloween-uitjes met jonge kinderen

Ook voor kinderen jonger dan 16 jaar zijn er veel leuke uitjes rond Halloween. In Attractiepark Toverland zijn de Halloween Days speciaal kinderen waarbij de avonden net iets te spannend zijn.  Van 12 t/m 27 oktober 2019 wordt Land van Toos daarom overdag overgenomen door spoken, heksen, spinnen en pompoenen.

Bij Bobbejaanland krijgen kinderen die dat willen tijdens Halloween een gratis anti-monster amulet, waarmee de engerds uit hun buurt blijven.

In de Fun Forest Almere kun je op vrijdag 1 november, en in Fun Forest Amsterdam en Fun Forest Rotterdam op vrijdag 25 oktober 2019, van 19:00 tot 23:00 uur door het park klauteren, terwijl het park gevuld is met Halloween-versiering en acteurs die je de stuipen op het lijf jagen.

Eropuit met Halloween

Eind oktober zijn er allerlei (gratis) evenementen voor het hele gezin. Wij geven je graag een paar ideeën.

Halloween-feest op Forteiland Pampus
Tijdens de herfstvakantie is een bezoek aan fort Pampus in Muiden, Noord-Holland extra spannend. Gidsen vertellen spookverhalen, je kunt knutselen in Halloween-stijl en er is een meeslepende blacklight-speurtocht.

Horror-marathon in de bios
In bioscopen door heel Nederland wordt van zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019 de Halloween Horror Show georganiseerd. Welke films draaien is nog geheim.

Trick or Treat
Is dit niks voor jou? Neem dan contact op met je buurt- of wijkverening. In veel wijken wordt tegenwoordig onderling veel georganiseerd, zoals bijvoorbeeld Trick or Treat.

Creatief met Halloween

Met Halloween kun je lekker creatief bezig zijn. Op internet zijn veel how-to’s te vinden over hoe je een levensechte wond op je arm schildert, een pompoen op een originele manier kunt uitsnijden, of je huis inricht met enge knutseldingen, bijvoorbeeld hier op YouTube.

Speciaal voor jou geselecteerd