Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

10 Halloween-uitjes voor het hele gezin

Leuke Halloween-activiteiten in Nederland en daarbuiten

Nog even en het is Halloween! 31 oktober draait om griezelen en kunnen de kinderen verkleed langs de deuren gaan om snoep op te halen. Maar er is meer! In de aanloop naar Halloween worden op diverse plekken in Nederland en daarbuiten diverse activiteiten georganiseerd. Wij geven je de griezeligste Halloween-uitjes voor het hele gezin.

Let op: het aanbod in dit artikel is alleen geldig in 2023. Nieuwe aanbiedingen voor Halloween activiteiten in 2024 volgen later.

Wat te doen met Halloween?

De herfst presenteert een spookachtig spektakel. Duik in de wereld waar pompoenen, spoken en heksen de dienst uitmaken. Wat te doen met Halloween in Nederland? Dat ontdek je met onze ANWB Eropuit-tips: vol griezelige avonturen en betoverende uitjes! Van spookachtige kastelen verkennen, angstaanjagende lantaarnwandelingen tot familievriendelijke pretparkevenementen. Laat je betoveren door de mysterieuze sferenm, attracties en we geven je de beste tips om thuis Halloween te vieren. Dit is je kans om een onvergetelijke, spookachtige Halloween te beleven. 

1. Fright night - Halloween in Walibi: wandelen tussen bloeddorstige freaks

Ga flink griezelen in de krochten van Walibi, waar Eddie de poorten opent naar een plek des onheils waar bloeddorstige freaks ronddolen. In Camp of Curiosities word je, met hysterische circusmuziek als soundtrack, geconfronteerd met de indringende blik van de vrouw met de baard. Ook moet je de vlijmscherpe messen van de messenwerper zien te ontwijken. Dit alles met de geur van zaagsel en olifantenpoep in je neus. Kom gruwelen en gillen tijdens Halloween in Walibi. Let op: Fright night Walibi is alleen toegankelijk voor personen vanaf 16 jaar. Ben je een stoere monster tussen de 6 en 16 jaar oud? Kom dan griezelen tijdens de Halloween Spooky days. 

2. Halloween in Bobbejaanland

In Bobbejaanland pakken ze ook uit met Halloween: wie het aandurft, stapt het psychedelische avontuur van Alice in Horrorland binnen, waar niets is wat het lijkt … Ontdek de zeven spookhuizen, waarvan een nieuwe. Wat dacht je van Wrecked, Texcas Butcher en Yummy de zombi-invasie. In de vier halloweenzones beleef je griezelige taferelen en live entertainment. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met Spooky Salsa en Pumplkin Race bijvoorbeeld. Gruwel mee vanaf 7 oktober met extra laatavondopeningen. Let op: Wegens veiligheidsredenen mogen alleen kinderen onder 12 jaar geschminkt en verkleed komen. 

3. Nacht-& Halloweenklimmen bij Fun Forest

Eind oktober organiseert Fun Forest in hun bossen Nacht- & Halloweenklimmen. Alleen op deze unieke avonden klim je na zonsondergang door het klimbos. Met nachtklimmen zijn de bossen sfeervol verlicht en krijgen de klimmers een hoofdlampje mee tijdens het klimmen. Tijdens Halloweenklimmen vind je in ons bos ook griezelige versiering en zijn er acteurs aanwezig die je de stuipen op het lijf jagen.

Halloween klimmen

vrijdag 27 oktober 19:00 - 23:00
Almere, Amsterdam, Rottedam en Venlo

Nacht klimmen

zaterdag 28 oktober 19:00 - 23:00
Almere, Amsterdam, Rottedam en Venlo

4. Creatief Halloween: wonden schilderen en pompoenen uitsnijden

Volwassenen én kinderen met creatieve breinen en handen kunnen ook met Halloween lekker aan de slag. Op internet zijn veel how-to’s te vinden over hoe je een levensechte wond op je arm schildert, een pompoen op een originele manier uitsnijdt, griezelige cupcakes maakt of je huis inricht met enge knutseldingen. Inspiratie vind je natuurlijk op YouTube. Leer spoken maken van oude jerrycans, lange heksenvingers plakken met ducttape, monsters van kartonnen dozen fabriceren en griezels van papier vouwen. Knutsel ze.

5. Halloween vanaf de bank: dit zijn de griezelige films voor dit jaar

Voor degenen die wel fright night willen beleven, maar geen zin hebben om naar een pretpark te gaan, of voor wie het gewoon net te eng is, hebben we ook een tip. En simpeler kan niet. Thuis kun je natuurlijk ook toegeven aan je angst met een Halloween-film op Netflix: daar vind je de leukste griezelfilms speciaal voor gezinnen. Dit jaar kruip je bijvoorbeeld onder een dekentje met ZombieLars, Monster House, A Tale Dark & Grimm, Hotel Transsylvanië 3: Een monsterlijk leuke vakantie of De Hopeloze Heks. Lichten uit, kaarsen aan, bak popcorn op schoot en genieten of griezelen maar.

6. Spooktocht door het bos

Over bospaden, door struikgewas en zelfs door sloten tijdens de The Halloween Event. Op zaterdag 21 oktober brengt deze spooktocht je door de donkere krochten van het Waarderhout in de kop van Noord-Holland. Deze spannende Halloween-wandeling voor jong en oud loop je onder begeleiding van een acteur. Onderweg kom je allerlei verborgen acts tegen. De route gaat niet alleen over verhard terrein, maar ook over allerlei verborgen kronkelpaadjes – dat bouwt de spanning lekker op. Kinderen onder de 12 jaar kunnen wel mee, maar alleen onder begeleiding van een volwassene.

7. Trick or treat

Steeds meer gemeenten in Nederland lopen warm voor Halloween en organiseren iets daaromtrent. Zoals een trick or treat-avond. Informeer bij jouw buurt- of wijkvereniging of en wanneer er zo’n avond snoepjes ophalen langs de deuren gepland staat. Tip voor alle (ouders van) kinderen: zorg voor een mooie verkleedoutfit. Dracula, heks of enge clown doen het altijd goed. Daarmee vergroot de kans om emmers vol zoetigheid in de wacht te slepen.

8. Halloween in Slagharen

Van 7 tot en met 29 oktober verandert dit pretpark in vrolijke en avontuurlijk Halloween-sferen. Hier kun je - jong en oud - overdag griezelen en genieten tijdens Scary Prairie. Dit is het Wild West Halloween-avontuur voor alle leeftijden. In oktober blijft het park maar liefst acht avonden tot 22:00 uur open voor bezoekers met stalen zenuwen. Dan kun je de duistere randjes van het Wilde Westen opzoeken en oog in oog staan met je ergste nachtmeriie ooit. Zevntig acteurs begeleiden je in drie verschillende scary zones: Dit zijn de Western Nightmares!

9. Halloween in Kinderpretpark Julianatoren

Van 6 oktober tot en met 5 november is het een héél klein beetje griezelig in Kinderpretpark Julianatoren. Want het is tijd voor Halloween! Het park is prachtig versierd en in het griezelbos komt een scène tot leven, gebaseerd op de nieuwe film 'Wiezel de Griezel en der veranderdrank'. En er is meer! Spook mee bij de parkshows van Dino & Dina en Jul & Julia of ga griezelen bij De Grote Spookshow in het Jul & Julia Theater. Show je outfit op de Griezelcatwalk en maak kans op een prijs of vind de juiste ingrediënten in het Griezelbos.

10. Halloween Scary Night in Plopsaland De Panne, Coo en Indoor Hasselt

Plopsaland zit op 14, 21, 28, 31 oktober en 4 november vol met enge ratten, een demon die feesten terroriseert en een wel heel freaky snoepbaron. De Halloween Scare Nights in Plopsaland overtreffen je ergste nachtmerries. Maar liefst drie bloednieuwe spookhuizen, twee scare zones en tientallen monsters liggen op je te wachten. Durf jij de confrontatie aan? Halloween in Plopsaland De Panne, Coo en Indoor Hasselt is toegankelijk voor kinderen van 14 jaar. 

Tickets voor een dagje uit met korting 

Vind hier je tickets voor de leukste dagjes uit van Nederland met ledenvoordeel of korting.

Fietsroutes in Nederland 

Ontdek de mooiste én gratis fietsroutes in elke provincie. Kies er één uit en maak een mooie fietstocht.

Wandelroutes in Nederland 

De mooiste én gratis wandelroutes in elke provincie vind je hier. Ontdek hoe mooi Nederland is.

Downloadnu
ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fiets- en wandelknooppuntenplanners en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.